Големи изненади в партията на Стефан Янев. Бившият служебен премиер

...
Големи изненади в партията на Стефан Янев. Бившият служебен премиер
Коментари Харесай

Големи изненади при Янев. Ето кой е в партията му

Големи изненади в партията на Стефан Янев. Бившият длъжностен министър председател е привлякъл до себе си знакови лица от политиката, науката и бизнеса.

В новата партия " Български напредък " влизат двама някогашни министри в последното държавно управление, назначено от Румен Радев - Виолета Комитова, ексрегионален министър и Даниела Дашева, ексспортен министър.

В екипа на Стефан Янев са изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Поли Карастоянова и ексдепутатът от Национална движение „Симеон Втори" и ректор на УХТ проф. Пламен Моллов.

Бившият длъжностен министър председател събра Инициативния комитет за основаване на " Български напредък " в столичен хотел.

Днес е един прекрасен ден, тъй като в българското политическо пространство връзката сред партиите и гражданското общество е нарушена и нашата упоритост е да запълним този вакуум, тъй че партийния живот да дава отговор на потребностите и желанията на хората за по-добро ръководство, сподели Стефан Янев.

В ядрото на новата партия са още някогашният зам.-военен министър и шеф на политическия кабинет на Янев като длъжностен министър председател Ралица Симеонова, съветникът му в Министерски съвет Данчо Бончев, Георги Самандов - зам.-министър на енергетиката и Николай Коев, който е бил медиен консултант от служебния кабинет.

Сред събралите се в залата за Инициативния комитет бяха видяни икономистът Кольо Парамов и Йоло Денев. Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов също пристигна в залата, само че посочи, че не е част от Инициативния комитет, а е единствено като посетител, подкрепящ начинанието на Янев.

" Български напредък " ще е нова, смислена и потребна за обществото групировка, зарече се Янев. И разгласи, че дава ново начало и за българската политика, демонстрирайки по какъв начин всяка партия би трябвало да работи - посредством отразяване настройките на хората. Ще работим покрай хората, тясно с тях, даде обещание бъдещият водач. И подсигурява, че ще бъдат регистрирани и позициите на членовете и симпатизантите. Екипът е значим - повече да приказваме за " ние ", по-малко за " аз ", изясни той.

Янев изясни, че основаването на партията не е

Ние сме в следващата национална злополука, а даже не сме във война. Родината ни е в тежко състояние. Изправена пред рецесии, тя не може да се уповава повече на хора, които не са способни, безапелационен бе Янев. И изясни, че не може повече да бъде толерирана тази политическа безнаказаност, която води страната към дъното. Като подлага на критика, че няма система в страната, която да действа обикновено сега.

Най-важен е националният интерес. Той би трябвало да се изрази освен във външната политика, само че и в политики в страната, уверен е Янев. Затова главните правила на партията му са:

ръководството на закона, което е най-важното за ефикасна политика;

самостоятелната правосъдна система да не е единствено клише;

ефикасни представителни органи за управление;

частната благосъстоятелност, добита по легален път, е неприкосновена.

Новата групировка ще търси на уравновесена външна политика.

Лозето не ще молитва, а мотика, сподели Янев и се обърна искрено към събралите се в залата: Чака ни доста тежка и постоянно неблагодарна работа.

Пред медиите Янев изясни, чеще търсят съидейници в бранша на националния консерватизъм, които споделят полезности, свързани със фамилията, дома, образованието, духовността - с този културен еднакъв ход на българина, непокътнат през вековете.

След съвещанието на Инициативния комитет следва провеждането на Учредително заседание на " Български напредък ", за което би трябвало да се съберат 500 учредители. А за регистрация в съда по закон се изисква лист с 2500 членове.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР