Големи градове в Азия и Европа забраняват доставките по домовете

...
Големи градове в Азия и Европа забраняват доставките по домовете
Коментари Харесай

Бумът на онлайн продажбите допринася за замърсяването на въздуха и влошаването на трафика

Големи градове в Азия и Европа не разрешават доставките по домовете в избрани часови шпации

Още по тематиката
Онлайн платформата Farmhopping към този момент прави доставки до адрес в цялата страна

Компанията възнамерява да излезе на облага през септември тази година
7 яну 2018
Amazon гражданска война

Как компанията, учредена от Джеф Безос през 1994 година, се трансформира във все по-голям състезател на доста пазари
21 дек 2017 Интернет продажбите нарастват стремглаво през последните години, като потребителите от ден на ден избират да закупуват артикули онлайн, а фирмите затварят физическите си магазини, с цел да влагат в новите технологии.

По данни на компанията Pitney Bowes в интервала 2014-2016 година пратките в онлайн търговията са се повишили с близо 50% в световен мащаб, а до 2021 година растежът ще е сред 17 и 28% на година. Тази наклонност е показателна за редица проблеми, които чакат високо урбанизираните региони - замърсяване на околната среда и усложняване на трафика в пиковите часове. Това визира и доставчиците, като посочените затруднения въздействат негативно на продуктивността и приходите им и изискват ограничения, които да подобрят ситуацията по едно и също време и на двете наранени страни – онлайн търговците и спедиторите, оповестява BBC.

Нож с две остриета

Онлайн извършването на покупки се трансформира в табиет на потребителите, който ще продължава да взима превес над останалите форми на извършване на покупки. Това води до потреблението на повече коли от фирмите, с цел да изпълнят в период доставките.

По отношение на екологичното замърсяване The Guardian твърди, че колите за доставки способстват за увеличението на фините прахови частици PM 2.5 във въздуха, които основават една от сериозните рискове за човешкото здраве. Според изданието Vox за 2016 година в Съединени американски щати транспортният бранш взема връх над електроцентралите по повод обособяване на въглероден диоксид за пръв път от 1979 година, като близо четвърт от този въглероден " отпечатък " е дело на приблизително и тежкотоварни коли – същите, които се употребяват от спедиторите за доставка на пратките до потребителите.

Отделяните нездравословни излъчвания са директно свързани с възходящия трафик, който съставлява вторият проблем за разрешаване. Бич за модерното общество още преди ерата на онлайн извършването на покупки, през днешния ден тапите способстват за промени в околната среда в допълнение към завишаване на равнищата на шума. В подтекста на електронното извършване на покупки, отличаващо се със засилено търсене, условия за скоростни доставки и другите крайни дестинации, колите за доставки вършат многократни транспорти с повърхностен потенциал и по този метод още повече подтикват разрастването на проблемите със тапите и мръсния въздух в градовете.

Нужда от ограничения

С цел понижаване на разноските си и повишение на продуктивността си редица спедиторски компании стартират да постановат нови хрумвания, които, в случай че бъдат вярно въведени, ще понижат и равнищата на замърсяване и трафика. От специфични отделения за краткотрайното запазване на артикули през потреблението на компактното транспортно средство вид eBike, до убеждаването на клиентите сами да прибират поръчките си, фирмите се пробват да наклонят везните в своя изгода.

Amazon даже показа и изобретението smart lock, което обезпечава достъп на куриерите до всеки един от адресите за доставки. Всичко това се прави с концепцията за понижаване броя на провалените и/или непълни транспорти, което, в случай че се реализира, ще помогне както на компаниите, по този начин и на градовете.

От своя страна разнообразни градове и даже страни също повеждат собствен " кръстоносен поход ", с цел да подобрят ситуацията си. Големи градове в Азия и Европа не разрешават доставките по домовете в избрани часови шпации, строят хранилища, с цел да централизират дистрибуцията. В Ню Йорк също взимат ограничения, като кметът на града Бил де Блазио наложи несъгласие на доставките по време на час пик по най-натоварените булеварди, а Департаментът на превоза се пробва да накара 900 компании да реалокират доставките си в ненатоварените часове на деня, като до този миг има триумф с 400 от тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР