Големи американски компании, включително Disney, JP Morgan, Amazon и собственикът

...
Големи американски компании, включително Disney, JP Morgan, Amazon и собственикът
Коментари Харесай

Американски корпорации поемат разноските на служителите си за аборти -

Големи американски компании, в това число Disney, JP Morgan, Amazon и притежателят на Фейсбук - Meta, дадоха обещание на чиновниците си, че ще покрият пътните им разноски за аборти в щатите, където процедурата ще бъде неразрешена.

Това последва след решението на Върховния съд на Съединени американски щати да отмени федерално гарантираното право на аборт.

След решението все по-голям брой компании удостоверяват, че ще покрият пътните разноски посредством своите здравноосигурителни проекти за чиновници, които напущат сия своя щат, с цел да създадат аборт.

От Disney афишират, че ще дават " изчерпателен достъп " до здравни грижи, " без значение къде живеят ". Дисни наема към 80 000 души във Флорида, където губернаторът към този момент е подписал закон за възбрана на абортите след 15-а седмица от бременността, който би трябвало да влезе в действие на 1 юли.

Банковият колос JP Morgan също дава обещание на чиновниците си в Съединени американски щати, че ще покрие пътните разноски за медицински услуги. „ Ние сме фокусирани върху здравето и благосъстоянието на нашите чиновници и желаеме да осигурим обективен достъп до всички услуги “, сподели представител на банката в петък.

Компанията Meta съобщи, че има намерение да възвърне пътните разноски за процедурата, където това е позволено от закона, " за чиновници, които ще имат потребност от тях за достъп до здравни грижи ".

Други компании, които са показали, че ще подхващат сходни стъпки, са издателят на Vogue Conde Nast, марката за дънки Levi Strauss и фирмите за Lyft и Uber.

Компаниите, които оферират да покрият разноските за пътешестване до различен щат за процедурата, евентуално ще се сблъскат с отрицателни реакции от републиканците, които са срещу абортите.

Абортите в Съединени американски щати не стават автоматизирано противозаконни, само че на обособените щати към този момент ще бъде позволено да вземат решение дали и по какъв начин да ги позволяват.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР