Goldman Sachs съобщи, че напуска Русия, ставайки първата голяма световна

...
Goldman Sachs съобщи, че напуска Русия, ставайки първата голяма световна
Коментари Харесай

Goldman Sachs стана първата голяма банка от Уолстрийт, която напуска Русия

Goldman Sachs заяви, че напуща Русия, ставайки първата огромна международна капиталова банка, подхванала сходен ход от началото на войната в Украйна, съобщи Си Ен Би Си.

„ Goldman Sachs приключва бизнеса си в Русия в сходство с регулаторните и лицензионните условия “, сподели представител на банката.

Този ход е следващият знак за възходяща изолираност на Русия през третата седмица от нашествието на Русия в Украйна.. Технологични компании, измежду които Apple и Гугъл, както и разплащателни компании като Visa и Mastercard, бяха измежду първите, които се отдръпнаха от Русия. Последваха и компании като McDonald`s и Starbucks.

Повечето огромни американски банки имаха скромни интервенции в Русия. Citigroup имаше най-голяма експозиция към края на 2021 година - 9,8 милиарда $. Според анализаторите на Bank of America, бизнесът на Goldman на съветския пазар се прави оценка на 940 млн. $, в това число 650 милиона $ заеми.

В същото време банките JPMorgan Chase, Bank of America и Morgan Stanley не са разкрили каква е експозицията им в русия, което допуска стеснен размер покупко-продажби в страната, считат аналзиатори.

Citigroup разкри проекти да продаде интервенциите си в Русия предходната година като част от стратегическа проверка, надалеч преди началото на спора. Но войната я принуди да ръководи своите потребителски банкови интервенции в страната на „ по-ограничена база “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР