Уориърс се класираха за плейофите след страхотен обрат над Джаз

...
Голдън Стейт Уориърс се класира за плейофите на Националната баскетболна
Коментари Харесай

Голдън Стейт Уориърс се класира за плейофите на Националната баскетболна асоциация (НБА), след като надигра Юта Джаз със 111:107 у дома в поредна среща от редовния сезон на Лигата.

„Воините“ изоставаха с 21 точки, но съумяха да осъществят обрат, благодарение на силните изяви на Клей Томпсън и Джордан Пуул. В отсъствието на Стеф Къри, който няма да играе до края на редовния сезон, Томпсън наниза 36 точки, докато Пуул се отчете с 31 за победата на домакините. Още трима баскетболисти на Стив Кър завършиха с двуцифрен точков актив, водени от Андрю Уигинс със 17 пункта.
Джордан Пуул (л) и Клей Томпсън (д).
За „джазмените“ Донован Мичъл и Майк Конли приключиха с по 26 точки, а Руди Гобер с дабъл-дабъл – 14 пункта и 20 борби, но усилията им се оказаха недостатъчни за Юта, който загуби втори мач в рамките на тази седмица, в който имаше преднина от поне 20 точки.

С успеха Голдън Стейт се класира за плейофите, присъединявайки се към вече гарантиралите си билет за елиминациите от Западната конференция Финикс Сънс, Мемфис Гризлис и Далас Маверикс. Джаз ще трябва да почакат, като са пети с баланс 46-32 – същите показатели има и шестият Денвър Нъгетс, а седмият Минесота Тимбъруулвс попада засега в плей-ин турнира с 44-34, четири мача до края на редовния сезон.

В следващите си мачове Уориърс гостуват на Сакраменто Кингс, докато Юта приема Мемфис два дни по-късно.

Останалите резултати:

Филаделфия 76-ърс – Шарлът Хорнетс 144:114

Ню Йорк Никс – Кливланд Кавалиърс 101:119

Атланта Хоукс – Бруклин Нетс 122:115

Чикаго Булс – Маями Хийт 109:127. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР