Голдън Стейт надви Сакраменто в драматичен мач след победен кош

...
Голдън Стейт надви Сакраменто в драматичен мач след победен кош
Коментари Харесай

Голдън Стейт надви Сакраменто в драматичен мач след победен кош на Клей Томпсън

Голдън Стейт надделя Сакраменто в трагичен мач след надвит панер на Клей Томпсън
Отборът на Голдън Стейт Уориърс победи трагично вкъщи с 117:116 отбора на Сакраменто Кингс в поредна среща от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация. Това бе втори пореден триумф в лигата за първенци след триумфа над Портланд Трейл Блейзърс с 125:97 още веднъж в личната зала. Домакините отново бяха без Стеф Къри, който се чака да възобнови тренировки с тима през идната седмица, откакто получи контузия на слабините в мача с Милуоки Бъкс при започване на месеца.

Двубоят бе извънредно оспорван до последните секунди на постоянното време, като победният панер за,,воините “ бе осъществен от Клей Томпсън пет секунди преди финалната сирена. В първата четвърт Сакраменто загатна, че Уориърс ще би трябвало да поработят за крайния триумф, като завоюваха равностойната откриваща част с точка разлика – 29:28. Във втората домакините по този начин и не съумяха да вземат задатък в резултата, като,,кралете “ се отдръпнаха на огромната отмора с преднина от четири пункта – 64:60.

Голдън Стейт обаче изигра обичайна си за последните сезони мощна трета част и пое водачеството с точка пред противника. Голямата драма обаче занапред предстоеше. Пропуск на Томпсън разреши на Де‘Арън Фокс да означи два наказателни удара 26 секунди преди края и да изведе Сакраменто напред с една, само че Клей имаше последната дума в мача и с добавка донесе скъпия триумф на възпитаниците на Стив Кър.

За спечелилите най-резултатен бе Кевин Дюрант, който вкара рекордните за него през сезона 44 точки, като прибави към тях 13 битки и 7 асистенции. Томпсън пък приключи с 31. За гостуващия състав Бъди Хийлд означи 28 точки, а Марвин Багли III добави дабъл-дабъл – 20 точки и 17 битки, само че те не се оказаха задоволителни за,,кралете “.

По този метод Уориърс са към този момент с баланс 14-7, до момента в който Кингс също остават с позитивни индикатори макар провалянето – 10-9. В идващите си дуели Голдън Стейт одобряват вкъщи Орландо Меджик, а Сакраменто домакинстват на Юта Джаз.

Ето и останалите резултати от вечерта:

Кливланд Кавалиърс – Хюстън Рокетс 117:108 (Томпсън – 16 точки, 22 битки за Кавалиърс)

Вашингтон Уизардс – Ню Орлиънс Пеликанс 124:114 (Ото Портър-джуниър – рекордни за сезона 29 точки за Уизардс)

Минесота Тимбъруулвс – Чикаго Булс 111:96 (Таунс – 35 точки, 22 битки за Тимбъруулвс)

Оклахома Сити Тъндър – Денвър Нъгетс 98:105 (Мъри – 22 точки, 8 битки, 8 асистенции за Нъгетс)

Далас Маверикс – Бостън Селтикс 113:104 (Бареа – 20 точки, 8 битки от пейката за Маверикс)

Милуоки Бъкс – Сан Антонио Спърс 135:129 (Антетекумпо – 34 точки, 18 битки, 8 асистенции за Бъкс). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР