Гол в деветата минута на добавеното време спаси тима на

...
Гол в деветата минута на добавеното време спаси тима на
Коментари Харесай

В Азия корейците на Клинсман разплакаха саудитците на Манчини

Гол в деветата минута на добавеното време избави отбора на германеца
Южна Корея изхвърли Саудитска Арабия от шампионата за Купата на Азия след страховит осминафинален конфликт и дузпи.

Драмата бе цялостна с изравнителен гол за корейците в деветата минута на добавеното време - 1:1, а при ударите от 11 метра отборът му бе 4 от 4. Саудитците се сринаха и изпуснаха два от шутовете си след края на 120-те минути.

Абдула Радиф изведе напред " зелените соколи " с гол в първите секунди на второто полувреме, а двата тима имаха още куп положения. В деветата минута на добавеното време Чо изравни с глава и прати корейците в еуфория, а мача - в продължения.

При дузпите вратарят им Джо избави два шута - на Ал Наджи и Гарееб, с цел да донесе триумфа на своите.

И преди тази драма, два от огромните любимци в шампионата не разочароваха, а конфликтът на треньорите им - Роберто Манчини (Саудитска Арабия) и Юрген Клинсман (Корея) бе спомагателна атракция.

Саудитците трябваше да поведат преди почивката, само че в неповторима обстановка след корнер два пъти за 4-5 секунди удариха гредата. Отговорът на Корея пристигна след гола на Радиф, когато и те два пъти прати топката в рамката на вратата, преди да пристигна изравнителното попадение на Чо.

В този необикновен театър общо 29 удара полетяха към двете мрежи, бяха изпълнени 16 корнера, а в добавка имахме и четирите греди. И в последните секунди на продълженията двата отбора изпуснаха по една добра обстановка за надвит гол, с цел да избегнат дузпите.

А там също имаше шоу - Манчини си потегли преди победния удар на Хван, сигурен, че кореецът няма да изпусне. Италианският селекционер се прибра в съблекалнята и не догледа удара и празненствата на противника.

Победителят отива на четвъртфинал против Австралия в петък от 17:30 ч.

Другите двойки:

Таджикистан - Йордания, петък 13:30 ч

Катар - Узбекистан, събота 17:30 ч

Иран/Сирия - Бахрейн/Япония, събота 13:30 ч.

Мачовете Иран - Сирия и Бахрейн - Япония от осминафиналите са в сряда. Всички мачове са по Нова спорт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР