Годишно в България с около 3% се увеличават болните от

...
Годишно в България с около 3% се увеличават болните от
Коментари Харесай

С 3% годишно се увеличават болните от захарен диабет у нас

Годишно в България с към 3% се усилват болните от захарен диабет. Данните бяха изнесени по време на 11-тия Национален конгрес на ендокринолозите, който се организира в Пловдив. Сред акцентите на здравния конгрес беше честа нерегламентирана приложимост на анаболни препарати и отрицателният резултат от тях.

Наблюденията на ендокринолозите демонстрират, че от ден на ден млади мъже и дами търсят здравна помощ след нерегламентирана приложимост на анаболни препарати. Безопасните на тип хранителни добавки, витамини и билки постоянно са с неразбираем състав, споделят лекарите.

проф. Мария Орбецова - шеф на Клиника по ендокринология към УМБАЛ „ Свети Георги " -Пловдив: Да. Те могат да усилят мускулната маса, само че това води до неподходящи метаболитни и сърдечно-съдови резултати. Затруднява се сърцето. То се уголемява - хипертрофия. Покачване на кръвното налягане.
Световната общественост също сигнализира за неправилното използуване на анаболни препарати, което води до редица здравословни проблеми.

доцент Малина Петкова - ендокринолог в Университетска болница „ Лозенец ": Те имат прелестен резултат, когато се ползват рационално, само че тогава, когато има безразсъдно приложение, без лекарски контрол, те могат да доведат до разнообразни странични резултати, като могат да угнетен половата функционалност на мъжа и в случай че не се употребяват рационално, тя остава вечно подтисната. И в случай че не се употребяват рационално опцията за генерации и всички последици.
Във фокуса на конгреса бяха и метаболитните болести, които са станали пандемия в международен мащаб. Данните сочат, че всеки десети човек е обиден от диабет вид 2. А Европа е преди всичко по болни деца със захарен диабет вид 1, стана ясно още по време на конгреса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР