Годишният доклад за прилагането на закона и за дейността на

...
Годишният доклад за прилагането на закона и за дейността на
Коментари Харесай

Представиха отчет за дейността на прокуратурите от Плевенския съдебен окръг

Годишният отчет за използването на закона и за активността на прокуратурите от Плевенския правосъден окръг и на проверяващите органи през 2022 година беше показан от окръжния прокурор Владимир Николов – административен началник на ОП-Плевен.



На събитието, което се проведена21 март 2023 година, в Учебна база – Бял, участваха Евгени Иванов – член на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет,Николай Русинов – прокурор от ВКП,Емил Денев - заместник-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура - В. Търново, Владимир Чавдаров – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура-Варна, Красимир Конов – областен прокурор на Окръжна прокуратура – Варна, магистрати и чиновници от прокуратурите в района на Окръжна прокуратура – Плевен.



През миналата 2022 година се регистрира нарастване броя на следените бързи и досъдебни производства.На територията на Плевенския правосъден регион са следени общо 5103 броя досъдебни производства и 803 броя бързи производства.

Увеличен е броят на арестуваните лица, които за 2022 година са 120.

Отчетен е спад на оправдателните присъди. Относителният дял на оправданите по отношение на наказаните и глобените лица за 2022 година е 2,27%.

За отчетната година се следи сериозен растеж в производствата с предмет наркотични субстанции. За 2022 година те са 445 броя, а за 2021 година – 365 броя. Осъдените лица за тези жанр закононарушения са 164.

Емил Денев направи къса параленост на резултатите реализирани от прокуратурите в района на Окръжна прокуратура – Плевен с тези на другите прокуратури от АпелативенрайонВелико Търново. Отчете, че най-високи индикатори имат прокуратурите от района на Окръжна прокуратура – Плевен при броя на следените производства и броя на импортираните каузи в съда. Изрази позитивна оценка за работата през 2022 година.

Николай Русинов и Евгени Иванов поздравиха прокурорите и чиновниците от района на Окръжна прокуратура – Плевен за постигнатите резултати и им пожелаха здраве и ползотворна работа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР