Годишните продажби на леки автомобили в Китай спаднаха миналата година

...
Годишните продажби на леки автомобили в Китай спаднаха миналата година
Коментари Харесай

Спад в продажбите на леки коли в Китай за първи път от 20 г.

Годишните продажби на леки коли в Китай спаднаха предходната година за първи път от повече от 20 години, съобщи БГНЕС.
Продажбите на леки коли спаднаха до 22,4 млн. бройки през 2018 година, което е спад с 5,8% спрямо миналата година, оповестиха от Китайската асоциация за пътнически коли (CPCA).
През декември продажбите спаднаха с 19,2% спрямо миналата година.
Падащият пазар е засегнал индустриалния бранш на Китай, който се сви през последния месец за първи път от повече от две години.
Търговската война сред Пекин с Вашингтон се води в миг, когато Пекин се сблъсква със забавящата се национална стопанска система - чака се растежът да се е намалил до към 6,5% през 2018 година, при 6,9% през 2017 година.
Мрачната картина на износа ускори нуждата Пекин да разчита на своите консуматори, с цел да развива своята стопанска система.
Но акцията на държавното управление предходната година прекъсна елементи от финансовата промишленост в сянка, като да вземем за пример кредитиране от равнопоставени сътрудници, което финансира покупките на коли за някои консуматори.
Намаляването на продажбите на коли може да е феномен от предходната година, съобщи генералният секретар на CPCA Цуей Дуншу.
Длъжностни лица подхващат стъпки за обновяване на потребителските разноски.
Ще бъдат въведени политиките за повишение потреблението на авто- и домашен уреди, заяви организация Синхуа тази седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР