Годишните политически срещи на високо равнище в Китай започнаха с

...
Годишните политически срещи на високо равнище в Китай започнаха с
Коментари Харесай

Най-важните политически срещи в Китай започнаха с минута мълчание за жертвите на вируса

Годишните политически срещи на високо ниво в Китай започнаха с минута безмълвие за жертвите на пандемията от ковид, която лиши над 4600 живота в страната, откогато се появи в края на предходната година, оповестява Агенция Франс Прес.

Със забавяне от два месеца поради болестта , Китайската национална политическа консултативна конференция (CPPCC) - значително параден съвещателен орган - стартира първата си сесия ден преди началото на най-важния законодателен конгрес на страната .

Повече от две хиляди делегати от цялата страна склониха глава в безмълвие, откакто изпяха националния химн в Голямата зала на народа в Пекин .

Президентът Си Дзинпин и останалите от 25-членното Политбюро - висшето управление на Комунистическата партия - бяха единствените от присъстващи, които не носеха маски за лице . Държавната телевизия сподели стотици делегати с маски в черни бизнес костюми, които вървят по стъпалата на Голямата зала малко преди началото на сесията.

Известно като " Две сесии ", годишното събиране на CPPCC и Националния национален конгрес (NPC) включва хиляди делегати, които се стичат в столицата за интензивни срещи, с цел да обсъдят политиката . Първоначално планувани за март, тази година срещите ще бъдат за към седем дни вместо нормалните 10 дни, съгласно държавните медии.

Делегатите трябваше да преминат голям брой проби за нуклеинова киселина за вируса , преди да вземат присъединяване в сесиите, и би трябвало да носят маски за лице от самото начало .

Броят на публицистите, позволени до Голямата зала, е фрапантно понижен , като доста конференции и изявленията с делегати са преместени онлайн като мярка за попречване на болест.

В петък министрите ще разкрият и основни стопански цели, военни бюджети и други стратегически цели , които хвърлят светлина върху мисленето на водачите на Комунистическата партия.

Очаква се въпросите, включващи попречване и надзор на епидемии , понижаване на бедността , политиката в Хонконг и основаване на работни места , да бъдат преди всичко в тазгодишния дневен ред .
 Китай въздържано отвърна на обвиняванията на Тръмп в „ всеобщо убийство”
Китай въздържано отвърна на обвиняванията на Тръмп в „ всеобщо ликвидиране ”

Ние сме настоятелни в казването на истината, представянето на истината и в рационалното говорене
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР