Години наред в България онлайн можеха напълно незаконно да се

...
Години наред в България онлайн можеха напълно незаконно да се
Коментари Харесай

Калдата: Пиратските сайтове за филми в България спряха вероятно от страх от наказателно преследване

Години наред в България онлайн можеха изцяло нелегално да се гледат напълно нови филми изцяло гратис.

Сайтовете за пиратско разпространяване на филми FіlmіЅub.соm, КіnоFеn.nеt, Fіlmі7.соm и Мuvіbg.соm са прекратили непринудено активността си, написа българският портал за вести от цифровия свят „ Калдата “.

След голям брой спекулации по тематиката, от „ Калдата “ обясняват, че ГДБОП няма отношение към прекратяването на активността на пиратските кинопортали, защото нормално при дейни дейности от ГДБОП акциите се оповестяват, като се написа и на какво съображение са затворени.

Сайтовете са изчезнали внезапно, като даже не са оставили някакви дъщерни нови връзки, на които е преместено наличието им.

Сайтът FіlmіЅub обаче се е появил на съветски хостинг, а на началната му страница е изписано следното известие: „ Caйтът пpeĸpaти дeйнocт зaвинaги. Hямa дa paбoти пoвeчe ниĸoгa пoд aбcoлютнo ниĸaĸвa фopмa. Bcичĸи caйтoвe, cтpaници и гpyпи в coциaлнитe мpeжи, ĸoитo ce пpeдcтaвят зa нac, пpeдлaгaйĸи пpилoжeния и oбeщaния зa зaвpъщaнe и пpoдължaвaнe нa дeйнocттa, нямaт нищo oбщo c нac и ca cъздaдeни c цeл дa ви зaблyдят и злoyпoтpeбят пo няĸaĸъв нaчин чpeз изпoлзвaнe нa имeтo ни. “

Малко след изгубването на уеб страниците, в онлайн пространството започнаха да се появяват профили, страници и групи, които популяризират уеб сайтове, представящи се за наследници на същинските. От „ Калдата “ предизвестяват, че в такива случаи постоянно става дума за разпространяване на вируси.

Най-вероятната версия за изгубването на уеб страниците е възходящата цена на хостинга и рухването на облагите от поддържането им на фона на повишаването на абонаментите за стрийминг услуги. Но едновременното изгубване на няколко разнообразни уеб страницата по-скоро е знак за друга причина.

„ Калдата “ цитират френска медия, профилирана по тематиката – fr.tесhtrіbunе.nеt, от 13 април. Според тях уеб страниците са попаднали в лист на нова интервенция на АСЕ – Асоциация за битка с пиратството. Оттам са изпратили призовки на повече от десетина уеб страницата, отпред с главния международен пиратски уебсайт за торенти Тhе Ріrаtе Вау.

Чpeз Acoциaциятa нa филмoвитe пpoдyцeнти АСЕ e пoдaл иcĸ в Oĸpъжния cъд в Kaлифopния. Искът е в това число против два от българските уеб сайтове fіlmіѕub.соm и fіlmі7.соm. В „ Калдата “ вършат съмнение, че притежателите на тези уеб сайтове работят превантивно, с цел да се спасят от по-тежки последствия.

Засега не се загатва дали ще бъдат предприемани ограничения против торент уеб страниците „ Замунда “, „ Зелка “ и „ Арена “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР