Година все още не е приключила, но класациите започнаха. Сред

...
Година все още не е приключила, но класациите започнаха. Сред
Коментари Харесай

Градовете с най-много туристи през 2018 г.

Година към момента не е завършила, само че класациите започнаха. Сред най-интересните са тези за туристическите дестинации, радвали се на максимален интерес от чужденци в последните месеци . Ето и първите 10 в подреждането на годишния Global Destination Cities Index, представен от Business Insider. Гледаме и си заплюваме за следващата година.

1. Банкок, Тайланд

Ръстът на туристите в града е с близо 10% единствено в границите на последната година. Така броят на задграничните гости доближава цели 21.98 милиона . Само за съпоставяне - популацията на тайландската столица е към 8.2 милиона души.

 Снимка 384219

2. Лондон, Англия

От другия завършек на света прескачаме до Острова. Английската столица е вселенски град с близо девет милиона поданици от разнообразни народности, само че и с 20.42 милиона туристи за тази година. Лудницата е огромна, несъмнено.

 Снимка 368976

3. Париж, Франция

Градът на любовта е привлякъл 17.95 милиона влюбени (и не само) от началото на 2018 година , което го прави втория най-посещаван от туристи град в Европа. Тук популацията е доста по-малко - към два милиона и 200 хиляди, само че в мощните туристически месеци градът става доста претъпкан.

 Снимка 351475

4. Дубай, Обединените арабски емирства

Далечна дестинация, която е все по-близка до сърцата на българите, а и освен. Все по-евтини полети и благоприятни условия за настаняване, както и шансът да се докоснем до един напълно друг свят, построен от нулата. От това са се възползвали 16.66 милиона чужденци от началото на годината до момента .

 Снимка 357709

5. Сингапур

Тук от равнище " град " минаваме на " град-държава ". Азиатската страна се развива с все по-бързи темпове, а оттова печели и туризмът. Доказателство са тези 14.47 милиона туристи , избрали да я посетят през последните месеци.

 Снимка 342290

6. Ню Йорк, Съединени американски щати

Още едно космополитно обитаемо място с близо девет милиона поданици. Градът, който в никакъв случай не спи, е посетен от 13.67 милиона туристи през 2018 година Досега.

 Снимка 328429

7. Куала Лумпур, Малайзия

Един град, който може би не ни звучи като известна туристическа дестинация. Но обстоятелствата са красноречиви - 13.53 милиона туристи си е доста число за 10 месеца, а наклонността е да се покачва. Трябва да отбележим също, че и броят поданици е непосредствен до този в София - към милион и половина.

 Снимка 384222

8. Истанбул, Турция

В последните месеци хиляди българи припознаха турския град като най-изгодната шопинг дестинация поради срутва на турската лира. Съчетанието на големи пазари и молове с исторически забележителности прави Истанбул прелъстителен за 12.8 интернационалните туристи от началото на 2018 година

 Снимка 378171

9. Токио, Япония

12.12 милиона туристи за последните 10 месеца. История, вяра, технологии и доста, доста небостъргачи. Град, който не е за всеки, изключително за тези, които не обичат лудницата по улиците. Но всеки може да откри нещо за себе си там.

 Снимка 341671

 Кога скъпите дестинации излизат по-изгодно
Кога скъпите дестинации излизат по-изгодно

Да си знаем овреме

10. Анталия, Турция

Турският курорт, който си остава най-посещаван измежду всичко останали в страната. И за сезонна дестинация може да се похвали със забележителен резултат и много мощно лято - цели 11.27 милиона задгранични туристи .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР