Година след трагедията с 16-годишния Кристиян в опасния участък преди

...
Година след трагедията с 16-годишния Кристиян в опасния участък преди
Коментари Харесай

Година след трагедията с 16-годишния Кристиян, правят тротоари и осветление в Триград

Година след нещастието с 16-годишния Кристиян в рисковия сектор преди родопското село Триград, където стана злополуката, ще вършат тротоари, а LED-осветление ще се инсталира на всички улици, оповестиха от локалната администрация в Девин.
Новите тротоари ще се изпълнят със средства от финансовата стратегия на общината, а осветлението е дарено от туристическо сдружение „ Орфей – 1970 “, което стопанисва пещерата „ Дяволско гърло “, съобщи кореспондентът на.
Смъртта на младежа потресе Триград предходната година. Младежът изчезна след среднощ на 9 юли, когато с колата на татко си и без брошура блъсна четирима пешеходци край Триград в права, в която няма осветяване и тротоари. Тогава десетки хора го търсиха две седмици безрезултатно в гората. Те обикаляха всекидневно горите към селото, оставяха листовки и храна.
Тялото на Кристиян беше намерено на 22 юли от татко му, покрай пещерата „ Дяволското гърло “. Близките му считат, че момчето е скочило от 120-метровата канара, мислейки че е предизвикал гибелта на някой от пешеходците.
Тогава локалните хора настояха да се създадат тротоари и да се освети секторът, с цел да не стават повече произшествия.
" Кметът на община Девин Красимир Даскалов даде обещание тогава да се създадат тротоари и да има улично осветяване в този рисков сектор - от хижа Триградски скали до входа на Триград, тъкмо място където стана случаят с Кристиян. И има сега социална поръчка за тротоарите. В този сектор в никакъв случай не е имало и улично осветяване, а тъкмо там се движат пешком вечер най-вече туристи, отседнали в селото, и посетили пещерата " Дяволското гърло ", сподели кметът на Триград Цветан Славков.
От сдружението вършат дарението на осветлението като подарък за Триград за празника му на 28 юли т.г., когато селото се препълва от туристи, поради станалите известни " Орфически мистерии ".
" Тази година празниците ще са по-скромни, защото влагаме средствата в по този начин нужното осветяване на Триград. Новото осветяване ще бъде инсталирано до края на лятото ", обясниха още от сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР