Година след като стартира новата партийна медия на БСП –

...
Година след като стартира новата партийна медия на БСП –
Коментари Харесай

Фалит! Телевизията на БСП в колапс - Корнелия се видя в чудо, цялото ръководство хвърли оставки

Година откакто започва новата партийна медия на Българска социалистическа партия – Българска свободна телевизия (БСТВ), тя претърпява сериозен колапс поради финансов недостиг. Това призна ненапълно и водачът на партията Корнелия Нинова.
Именно тя наложи концепцията Българска социалистическа партия да има своя телевизия макар рецензиите, че това е скъпо начинание, което няма огромен смисъл.
Тази седмица тя изясни, че е имало съкращения на публицисти от медията, а от 1 януари са налице и промени в програмата. Процес на съкращения работил и в централата на Българска социалистическа партия на „ Позитано “ 20.
Финансовите проблеми пък евентуално се дължат на внезапно понижените партийни дотации през юли 2019 година. Тогава ГЕРБ и Движение за права и свободи съумяха да наложат със закон финансирането на партиите да падне от 11 на 1 лв. на глас. В края на годината последва нова промяна – дотацията стана 8 лв. на глас, само че в това време Българска социалистическа партия очевидно е претърпяла съществени вреди.
Корнелия Нинова тази седмица показа:
„ Оптимизирахме оптимално нещата, тъй че да не затворим малкия екран и да продължим да работим “.
Проверка от няколко източника сочи, че ситуацията в БСТВ, която бе открита на 24 януари 2019 година, сега е много тежко.
Оставка преди нова година са подали изпълнителният шеф Любомир Коларов и заместникът му Петко Тодоров. Каква е повода – дали им е било подсказано да го създадат или те сами са се отдръпнали поради безпаричието и сериозното понижаване на щата, не е ясно.
Съкращението на личен състав обаче е било много огромно и е засегнало десетки, твърди конкурент на управлението на Българска социалистическа партия.
Източник от „ Позитано “ обаче твърди, че не е тъкмо по този начин. Доста от съкратените в действителност били на цивилен контракт, тъй като работели и на други места.
Част от репортерите пък към този момент си намерили позиция в други медии.
Заради лимитираните финанси била изменена програмната скица. Отпаднал е утринният блок, само че са били оставени всички публицистични излъчвания. Имало концепция да се спрат и новините, само че победило противоположното мнение.
След напускането на изпълнителния шеф и заместника му обаче е настъпил управнически вакуум. В момента не може да се дефинира кой управлява оперативно партийната медия.
Ключова роля обаче имала журналистката Кармелита Тонева, която дава отговор за новините и публицистичните излъчвания.
Функцията на изпълнителен шеф пък била предоставена номинално на силистренката Вяра Емилова, която не е публицист, а е политическо лице. Тя е в тясното управление на Българска социалистическа партия – секретар е на Изпълнителното бюро.
Причината Емилова да стане шеф е техническа – просто тя е началник на Фондация „ Дума “, която е едноличен притежател на БСТВ и през която става финансирането на медията.
Социалисти се надяват в идващите месеци ситуацията да се позакрепи и усъвършенства с новото покачване на партийните дотации. Твърди се, че финансирането на БСТВ към този момент се поддържа и посредством депутатите и прословутите две трети спомагателни пари, които те получават над възнаграждението си за подкрепяне на активността им като народни представители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР