Година след като обяви, че обществото и държавата нямат нужда

...
Година след като обяви, че обществото и държавата нямат нужда
Коментари Харесай

Доган обяви дефицит на реформаторски идеи заради опианеността на елита от властта

Година откакто разгласи, че обществото и страната нямат потребност от предварителни парламентарни избори, през днешния ден почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган сподели, че партиите не са подготвени за такива, само че те са вероятни, в случай че волята им за власт надделее над концепцията за личната им сигурност.

В обичайна новогодишна тирада пред елита на партията довечера той приказва за рестартиране на модела, решителен фактор за което е гражданското общество. Преди година той разгласи, че е нужно ръководство на страната от програмен кабинет за ускорено развиване.

" Към днешна дата в политическия набор на България няма нито предпочитание, нито подготвеност за предварителни парламентарни избори. Всяка политическа мощ се надява за обикновено привършване мандата на ръководещото болшинство с очакване оптимално да се възползва от парламентарното време за прелегитимиране, позициониране и вероятно за конструиране на нетипични съдружни формати. Целта им е обезпечено присъединяване във властовата система на страната. И таман по тази причина, в случай че волята им за власт надделее над концепцията за личната им сигурност като политически партии, предварителни парламентарни избори са вероятни ", споделя в речта си Доган (цялата тирада четете тук).

" Политическата нужда от рестартиране на политическия модел на обществото в една или друга степен се осъзнава, само че относително по-малко се изговаря или се отсрочва във времето. Защото рисковите фактори за продуциране на " сериозната точка " на хаоса в партийните структури се явява проблематичният възпиращ фактор за сходно коренно решение. Тъкмо заради това решаващият фактор за рестарта в тази ситуация е зрелостта и готовността на гражданското общество ", споделя още почетният ръководител на Движение за права и свободи.

Според Доган страната е изправена пред сериозен недостиг на новаторски хрумвания, тъй като " стремежът към властта и властовата система на обществото се трансформира в самоцел за елита със силата на опиум ". " Подобна социално-политическа обстановка поражда отмалялост, незаинтересованост и демотивация в обществото, а по предписание политиците се трансформират в гръмоотводи на цялата насъбрана отрицателна сила в народен и интернационален мащаб ", счита още почетният ръководител на Движение за права и свободи.

Цялата тирада на Ахмед Доган четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР