Година и половина не могат да се нанесат в домовете

...
Година и половина не могат да се нанесат в домовете
Коментари Харесай

Десетки семейства от Благоевград излязоха на протест заради казус с електроразпределителното дружество в града

Година и половина не могат да се нанесат в домовете си, поради липса на ток

35 фамилии година и половина не могат да се нанесат в личните си домове в Благоевград. Собственици на жилища в нова жилищна кооперация стачкуваха пред постройката на електроразпределителното сдружение в града.

Месеци наред хората чакат да бъдат снабдени с битов ток, само че това не се случва, защото първо нямало нужния трансформатор, а след това се оказало, че вместо 4 хиляди, те би трябвало да заплатят 20000 лв., съобщи NOVA.

„ След приемане на акт 16 през месец май 2022 година има обещания за всеки идващ месец да изкопаят трасето и да прекарат таблата, с цел да ни снабдят с ток, по-късно се оказа, че се постанова промяна на трансформатора, който да се заплати от нас. Поискаха 4 хиляди лв., които събрахме.

След изказване пред медиите нощес в 22 часа ни обясниха, че електроразпределителното сдружение ще има анекс, само че цената на трансформатора е 20000 лв.. Това е извиване на ръце. Тази сума не е считана при закупуването на жилищата. Ако се заплатят тези 20000 лв., ще имаме ток ”, сподели един от протестиращите притежатели на жилища.

Сред тях има и хора, които заплащат заем за парцела, който не населяват и квартира, където към момента са настанени.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР