Годеницата на убития саудитски журналист Джамал Хашоги проговори в първо

...
Годеницата на убития саудитски журналист Джамал Хашоги проговори в първо
Коментари Харесай

Ето какво разкри вдовицата на убития журналист Хашоги

Годеницата на убития саудитски публицист Джамал Хашоги проговори в първо телевизионно изявление след неговото изгубване. Хатидже Дженгиз прикани всички отговорни за гибелта на обичания ѝ да бъдат осъдени, написа Bulgaria On Air.

В оня съдбовен 2-ри октомври тя го чака пред постройката на саудитското консулство в Истанбул. Днес Хатидже Днегиз си спомня с болежка за подозренията, които е изпитвал годеникът ѝ и за вярата му, че в Турция е в сигурност и че в случай че има проблем, той ще бъде бързо позволен.

" Не съм сигурна, че мислеше за арест, само че се притесняваше, че е допустимо да го разпитват или да го по молят да се върне в Саудитска Арабия. Или даже да го принудят да замине – нещо, което той не искаше ", споделя тя.

От убийството до през днешния ден никой от саудитските управляващи не се е свързал с Хатидже. Тя упорства за санкции за всички отговорни – от най-ниското до най-високото равнище.

По-рано американският президент предложения Хатидже в Съединени американски щати. Туркинята обаче е безапелационна, че няма желание да отпътува оттатък Океана. Според нея връзката на Белия дом е неискрена.

В наследството си Джамал Хашоги написа, че желае да бъде заровен в свещения за мюсюлманите саудитски град Медина. И до момента обаче тялото му не е намерено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР