Гневът на тълпите удари един много звучен шамар на управляващата

...
Гневът на тълпите удари един много звучен шамар на управляващата
Коментари Харесай

Мехмед Юмер: Гневът на тълпите удари звучен шамар на управляващата партия в Турция

Гневът на тълпите удари един доста гласовит пестник на ръководещата партия в Турция. В Турция тези хора, които от дълго време не са във властта за разлика от ръководещата Партия на Справедливостта и развиването, виждат някои хора, с които са учили дружно, седяли са на един чин. И по едно време идва една партия, която от 20 години окупира и не си потегля, около нея те се ояждат, преяждат и стават освен това от тях, а в действителност не са нищо повече от тях. Това предизвика в този момент доста изтънелия джоб на турския гласоподавател и опразненаната кошница.

Така журналистът и интернационален анализатор Мехмед Юмер коментира в предаването „ Кой приказва “ по Дарик резултата от локалните избори в Турция, при които партията на президента Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва претърпя съкрушително проваляне и изгуби кметските места в петте най-големи града на Турция - Истанбул, Анкара, Измир, Бурса и Анталия.

Мехмед Юмер акцентира, че при локални избори най-вече се гласоподава за персона, която хората чакат да реши проблемите им, а не дават вота си за партия. В случая с Турция успеха завоюва Републиканската национална партия (РНП), а Ердоган претърпя най-сериозната си изборна загуба след идването му на власт преди две десетилетия.

Според журналиста една от аргументите е углавен избор от страна на по-възрастното население.

„ Пенсионерите са една солидна част от гласоподавателите в Турция, от неговия електорат – консервативно-ислямисткият, по-старата генерация. В предизборната акция Ердоган сподели: „ Ако увеличим пенсиите, това е бездънна яма, дайте ни малко пролонгация да се съвземем “. Но гласоподавателите не дадоха тази отстрочка “, изясни Мехмед Юмер.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР