Глоби от 5000 паунда ще бъдат въведени за хората от

...
Глоби от 5000 паунда ще бъдат въведени за хората от
Коментари Харесай

5000 лири глоба за пътуващите извън Острова преди края на юни

Глоби от 5000 паунда ще бъдат въведени за хората от Англия, които се пробват да пътуват в чужбина преди края на юни при стягане на граничния надзор в страната, оповестява Reuters, представена от БНР.

Британският здравен министър Мат Ханкок сподели, че първичният проект на държавното управление за обзор на интернационалните пътувания през април и възможното им разрешаване от 17 май към момента е в действие, само че санкциите за пътешестване зад граница са включени в законодателството, ако този проект се окаже неосъществим за осъществяване.

Новината за въвеждане на сходна санкция докара до внезапно поевтиняване на акциите на самолетните и туроператорските компании при старта на търговията на Лондонската борса във вторник. Акциите на нискотарифните самолетни компании easyJet и Jet2 (собственост на British Airways), както и на водещия туроператор TUI поевтиняват с сред 4 и 5 на 100.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Според „ пътната карта “ за излизане от локдауна,...

В момента във Англия са неразрешени интернационалните почивки. " Най-ранната дата, след която ще разгадаем интернационалните пътувания е 17 май. Това не се е трансформирало ", уточни здравният министър Ханкок пред Sky News.

Въпросът дали британците ще могат да пътуват в чужбина без съответни аргументи като работа или обучение, към момента би трябвало да бъде прегледан при държавния обзор на пътуванията, който би трябвало да бъде докладван на 12 април, добави Ханкок.

Работна група от държавни чиновници и представители на бизнеса дали, по кое време и при какви условия може да бъдат възобновени пътуванията зад граница. " Ще го решим след няколко седмици, отчитайки цифрите на новозаразените тук и в чужбина, както и новите разновидности ", изясни здравният министър.



Надеждите, че държавното управление ще даде зелена светлина за летните почивки в чужбина след 17 май, започнаха да избледняват през последните дни заради предизвестията за възходящи равнища на зараза с Covid-19 в Европа.

Междувременно европейските самолетни компании и туристическият бранш се готвят за второ изгубено лято. След като към този момент натрупаха милиарди задължения, с цел да преживеят една година на строги ограничавания за пътешестване, те са изправени пред в допълнение напрежение и някои могат да се нуждаят от нови средства, отбелязва Reuters.

Мат Ханкок означи, че е прекомерно рано да се каже какво ще реши държавното управление по отношение на идния ваканционен сезон. " Причината за това е, че виждаме тази трета вълна да се надига в някои елементи на Европа и също по този начин виждаме нови коронавирусни разновидности, като е доста значимо да защитим напредъка, който успяхме да реализираме тук във Англия ", акцентира здравният министър.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР