Глобалното затопляне е факт, но това не е нужно да

...
Глобалното затопляне е факт, но това не е нужно да
Коментари Харесай

Промяната започва с... чаша кафе

Глобалното стопляне е реалност, само че това не е нужно да ни тормози, стига последователно да вършим от ден на ден крачки към това да го забавим. Нека стартираме още от сутринта. Събуждаме се, протягаме се и се насочваме към банята. Там ни чака първият и наложителен ежедневен обред – миенето на зъби. Затова е хубаво да сменяем пластмасовата си четка за зъби с такава от бамбук, която елементарно се разгражда и не оставя след себе си токсични субстанции. Естествено, стопираме водата, до момента в който си мием зъбите –малък жест, който може да се окаже доста важен, когато се трансформира в табиет.

Следва най-важната част от деня в най-важното помещение в къщата – кухнята. Знаете ли какъв е въглеродният отпечатък на утринното ви кафе? А знаете ли, че до 2022 година той може да бъде нулев? Да, тъй като преработването на капсулата от утринната ви чаша ароматно кафе към този момент е допустимо и доста елементарно с Nespresso. Вече три години бизнесът на обичания ни производител за кафе е с безпристрастен въглероден отпечатък, а скоро те се ангажираха да реализират цялостна въглеродна индиферентност по своята верига на доставки и през целия витален цикъл на своите артикули до 2022 година



А същинската смяна се случва, когато устойчивостта не е за сметка на качеството и удоволствието ни, тъй като всички знаем какъв брой е значимо да дадем положителен старт на деня с чаша безкомпромисно положително кафе. Nespresso стартират да мерят въглеродния отпечатък на всяка чаша кафе още през 2005 година и през днешния ден към този момент имат направена тактика, като една от главните стъпки е преработването на капсули от алуминий. Те откриват, че това е съвършеният материал за направата им, защото съхранява най-добре вълшебните усет и мирис на кафето, които разсънват сетивата ни всяка заран и може да се рециклира до безспир. Рециклираният алуминий има доста приложения, а Nespresso го употребяват за производството на още капсули и се стремят до 2021 година всяка капсула да съдържа 80% от него.



Лесно е да предадете и вашите капсули за преработване – можете да го извършите във всеки магазин на Nespresso!

 

С поддръжката на Nespresso
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР