Глобалното търсене на петрол през първото тримесечие на 2024 г.

...
Глобалното търсене на петрол през първото тримесечие на 2024 г.
Коментари Харесай

Глобалното търсене на петрол през първото тримесечие надхвърля очакванията, обяви Международната агенция по енергетика

Глобалното търсене на нефт през първото тримесечие на 2024 година пораства по-бързо от предстоящото, подхранвано от усъвършенстваните вероятности в Съединени американски щати и увеличението на търсенето на танкери, които да заобикалят Африка, с цел да се избегнат офанзивите на хусите, разгласи Международната организация по енергетика (МАЕ) в месечния си отчет, представен от Франс прес.

Търсенето през интервала се чака да доближи 102,03 милиона барела на ден или с 1,7 милиона повече от първото тримесечие на 2023 година и с 270 000 барела над миналата прогноза.

Агенцията акцентира, че най-сериозна тежест в растежа на търсенето оказва развиването на пазара в Съединени американски щати, подсилен от " релативно динамична стопанска система ".

" Нарушените интернационалните търговски пътища поради дейностите на хусите в Червено море удължават продължителността на плаванията и по този начин усилват търсенето на гориво ", акцентира МАЕ.

Йеменските хуси обстрелват търговски кораби, преминаващи през Червено море, от ноември насам в поддръжка на палестинците в Газа.

И въпреки растежът на търсенето за годината като цяло да е ревизиран нагоре със 110 000 барела на ден по отношение на миналата прогноза, темпът на напредък може да се забави до равнища близки до историческите трендове, отбелязва МАЕ и добавя, че това обаче няма да попречи на търсенето да доближи исторически връх.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР