Глобалният смартфон пазар вече изглежда, че се намира далеч отвъд

...
Глобалният смартфон пазар вече изглежда, че се намира далеч отвъд
Коментари Харесай

Counterpoint: Смартфон пазарът вече е далеч от бързия растеж

Глобалният смарт телефон пазар към този момент наподобява, че се намира надалеч оттатък етапа на бърз напредък. Това е заключението на анализаторите от Counterpoint, които регистрират следващо стесняване на търсенето.

Детайли : Потребителите сменят устройствата си по-рядко, нововъведенията в тях се уеднаквяват, а вторичният пазар към този момент е зрял и удря с изключително огромна мощ новите модели от невисок и междинен клас, които обичайно носят огромни размери от продажби, показват от Counterpoint.

Най-голям е спадът на развити пазари като Съединени американски щати, Западна Европа и Япония, при които разликата с предходната година по същото време е двуцифрен %. Това е макар опитите да се изчистят насъбраните наличия посредством промоционални акции.

Глобално през Q2 виждаме 8% по-малко продадени на едро смарт телефони, като това е с 5% по-лошо показване спрямо началото на годината.
 Потребителите стопираха да купуват смарт телефони, а телекомите - 5G съоръжение. Защо?
Потребителите стопираха да купуват смарт телефони, а телекомите - 5G съоръжение. Защо?

Ръстът на инфлацията пренасочва софтуерните разходи другаде

На този декор премиум устройствата за над 600 $ се оказват ваксинирани против тези проблеми и регистрират постоянен растеж - поради лесния достъп до финансиране на потребителите, които могат да си ги разрешат. Така над 20% от новите смарт телефони през второто тримесечие са флагмани.

При тях производителите по този начин или другояче не разчитат на многомилионни продажби - просто всяко продадено устройство носи доста повече пари спрямо тези от по-нисък клас, в които маржовете са минимални.

Цифром и словом : На този комплициран пазар максимален състезател е Samsung с 22%, следван от Apple със 17% пазарен дял, Xiaomi с 12% и по-слабо познатите у нас Oppo и Vivo.

Samsung печелят от сполучливото показване на своята A серия телефони от бюджетен и междинен клас, означават от Counterpoint. Xiaomi, на собствен ред, срещат усложнения в основните си пазари в Китай и Индия.
 Продажбите на смарт телефони в света понижават, единствено при Samsung и Apple нарастват
Продажбите на смарт телефони в света понижават, единствено при две марки нарастват

Какъв е пазарният дял на най-големите производители в света

От друга страна: Новините не са единствено неприятни. Според специалистите наличностите на смарт телефони към този момент се приближават до здравословни равнища и това ще даде опция на производителите да показват по-атрактивни за потребителите устройства до края на годината.

В съпоставяне с предходната година към този момент е видно, че в междинния клас стартират да се виждат действителни ъпгрейди - нещо, което през 2022 година не се случваше, а от време на време дори новите смарт телефони се оказваха по-лоши и по-скъпи от старите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР