Глобалният лидер на пазара на услуги в областта на авиационната

...
Глобалният лидер на пазара на услуги в областта на авиационната
Коментари Харесай

Базата на Луфтханза Техник в София става най-голямата в Европа

Глобалният водач на пазара на услуги в региона на авиационната поддръжка и ремонта на самолети, Lufthansa Technik, уголемява потенциала си с нов хангар, офисна и мултифункционална постройка на Летище София, трансформирайки се в най-голямата компания за базово обслужване на самолети в Източна Европа. Българското поделение " Луфтханза Техник София " ще бъде също по този начин и най-голямата база в мрежата на Lufthansa Technik в Европа.

Размерът на вложенията в плана по разширението, направени взаимно с джойнт венчър колегата „ Бългериан Еъруейз Груп ” ЕАД, възлизат на почти 35 милиона евро. Средствата са употребявани за построяването на новия хангар, нови работилници и 6-етажна многофункционална постройка с офисна част. Разширението ще докара до увеличение броя на индустриалните линии и насърчаване на централизираните действия, които " Луфтханза Техник София " прави в цялата мрежа за базово обслужване на самолети на Lufthansa Technik. Това значи повишаване на индустриалния потенциал с 60% или общо 1 милион човекочаса осъществявана работа на година, както и ще генерира 30% нарастване на личния състав в София до 1300 индивида.

„ Резултатите на " Луфтханза Техник София " през последните 9 години потвърдиха, че компанията има забележителен принос в развиването на българската авиационна промишленост. Успяхме да изградим едно дейно портфолио от услуги за поддръжка и ремонт на самолети, трансформирайки се в водач на европейския MRO пазар. Горди сме с това, което нашите експерти в България са постигнали и виждаме огромен капацитет за развиване, предоставяйки висококачествени услуги и решения за нашите клиенти “, заяви Даниел Хофман, изпълнителен шеф на „ Луфтханза Техник София “.

Модерното оборудване на „ Луфтханза Техник София “ може да обслужва до 8 тясно корпусни самолета по едно и също време за главен ремонт и поддръжка, както и 1 аероплан в носова позиция за работа по системите в кабината. Базата в София предлага сложно обслужване: от линейно до IL-/D чекове, включващо целия набор от спомагателни услуги като боядисване, интериорни решения и AOG support. Две от индустриалните линии оферират опция за изцяло боядисване. Компанията заема почти 64 хиляди кв. метра повърхност в региона на Летище София, което й разрешава да извършва всички спомагателни действия, свързани с базовото обслужване на място, или в тясно съдействие с останалите бази на Lufthansa Technik Group. Съвременните технологии на компанията й разрешават да покрива най-високите стандарти за запазване на околната среда

„ Луфтханза Техник София “ е един от най-големите корпоративни вложители и работодатели в българската авиационна промишленост. Компанията е профилирана в поддръжката и главния ремонт на самолети от фамилията на Airbus A320 (скоро A320 NEO) и Boeing 737 (Classic и NG). Инженерите на компанията реализират и линейно техническо обслужване на друг вид самолети, измежду които Airbus A320, Boeing. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР