Глобалните разходи за дигитална трансформация се очаква да достигнат 3,4

...
Глобалните разходи за дигитална трансформация се очаква да достигнат 3,4
Коментари Харесай

Подкаст: Готови ли са българските компании за дигиталната трансформация и каква е ролята на ИТ консултантите

Глобалните разноски за цифрова промяна се чака да доближат 3,4 трилиона $ през 2026 година, при годишен растеж от 16,3%, демонстрират последните данни на анализаторите. Знаем, че пандемията доста способства за развиването на дигитализацията, само че какви са провокациите пред нея в България? Осъзнават ли фирмите нейната нужда? Каква е ролята на екипа и хората в този развой? По тези тематики беседваме в новия епизод на Storio подкаст със Светослав Спасов, изпълнителен шеф и Милена Митова, шеф " Бизнес развиване " в KPMG IT Service - най-голямата компания в България за софтуерни съвещания и IT инженерни услуги.

Според Милена Митова българските компании не са напълно подготвени да влагат в цифрова промяна, както във връзка с отделено време и финанси, по този начин и в посока на мисленето и системите, с които работят. Според нея цифровата промяна е развой, с провокации по целия път и се случва дружно с сътрудник, който има нужния опит, познания и положителни практики.

Светослав Спасов откроява технологиите като главен фактор за развиване и зрялост на бизнеса, който от своя страна следва да държи под внимание процесите на смяна на цели промишлености, посредством точно на същите тези технологии.

Най-голямото предизвикателство на нашия пазар и в района е неналичието на задоволително готови гении, счита също Светослав Спасов. Това е и повода KPMG IT Service да работи интензивно върху построяването на ръководен развой за кариерно развиване в организацията. " Търсим хора с готовност и упоритост да се развиват и непрестанно да получават нови познания. Ние от своя страна им подсигуряваме поддръжка и образование, даже и когато те съществено сменят професионалната си ориентировка или функциите си вътре в компанията ", споделя Светослав Спасов.
Реклама
В този епизод ще разберете още по какъв начин за 15 години KPMG ITS се трансформира от стартъп с един артикул до компания с над 450 чиновници, какви цели си е сложила организацията за идващите пет години, по какъв начин притегля гении и какъв вид хора търси, както и кои са най-големите ѝ провокации и триумфи.

Слушайте тук:
·
Ако този епизод ви е харесал и желаете да чуете и идващите от подкаста на, последвайте ни в нашите канали в,,, и.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР