Глобалната ислямска халал икономика се очаква да достигне пазарна стойност

...
Глобалната ислямска халал икономика се очаква да достигне пазарна стойност
Коментари Харесай

Какво представляват ислямските халал инвестиции и защо се увеличават?

Глобалната ислямска халал стопанска система се чака да доближи пазарна стойност от $7,7 трилиона до 2025 година, повече от два пъти повече от $3,2 трилиона, които доближи през 2015 година и доста по-висока в сравнение с 5,7 трилиона $, на които беше оценен преди по-малко от три години през 2021 година, съгласно специалисти от промишлеността.

Доклад на Генералния съвет на ислямските банки и финансови институции разкри предходната година, че световният пазар на ислямски фондове е повишен с повече от 300 % през последното десетилетие, като в този момент се ръководят близо 200 милиарда $ в международен мащаб.

Статистическите данни демонстрират повишаване както на търсенето на халал – или „ съвместими с шариата “ – вложения, по този начин и на благоприятни условия.

Инвестирането е позволено съгласно исляма, само че някои аспекти на капиталовата процедура – като начисляване или заплащане на рента – не са. В предишното това обичайно е означавало липса на благоприятни условия за мюсюлманските спестители и вложители.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР