Глобална правна кантора се отделя от китайския си партньор, позовавайки се на правилата за киберсигурност и данни

...
Една от най-големите юридически кантори в света казва, че се
Коментари Харесай

Една от най-големите юридически кантори в света казва, че се отделя от китайската фирма, която е била част от своята глобална мрежа в продължение на осем години, позовавайки се на промени в киберсигурността и други правила, които разтърсиха чуждестранните компании

От JOE McDONALD AP Business Writer 10 август 2023 г., 9:43 ч. Китай поради загриженост относно разширен закон срещу шпионажа, по-строг контрол върху бизнес, потискане на сигурността на данните и нападения на чуждестранни консултантски фирми.

Dentons заяви, че се отделя от Beijing Dacheng Law Offices поради промени в киберсигурността и защитата на данните, но не даде подробности. Dentons каза в изявление, че Dacheng ще бъде „отделна, самостоятелна фирма“, която е нейната „предпочитана адвокатска кантора“ за клиенти с нужди в Китай.

Dacheng се присъедини към Dentons мрежа през 2015 г. Dentons, която казва, че има повече от 10 000 адвокати в около 80 държави, добави китайските йероглифи за Dacheng към своето лого, използвано по целия свят.

Споредбата необичайно в Китай, тъй като направи Dacheng част от интегрирана международна мрежа, за разлика от други чуждестранни фирми, които имат договорни отношения с китайски филиали, които остават отделни субекти.

Подобно споразумение може влизат в конфликт с китайския контрол на данните, като предоставят на чуждестранни адвокати или фирми в чужбина достъп до информация, според Лестър Рос, партньор, отговарящ за офиса в Пекин на адвокатската кантора WilmerHale във Вашингтон.

„Подозирам, че това би направило много трудно за такива фирми да продължат да работят чрез такава структура“, каза Рос в имейл.

Управляващата комунистическа партия затегна ограниченията върху обработката и защитата на данни за китайски граждани и компании и какво може да се изпраща в чужбина.

Управляващата партия започна репресии срещу сигурността на данните срещу китайските технологии компании през 2020 г. Консултантската фирма Bain & Co. каза през април нейните служители в Шанхай са били разпитани от полицията. Корпоративна фирма за надлежна проверка Mintz Group съобщи, че нейният офис в Пекин е бил нападнат и петима служители са задържани. съживи интереса на чуждестранните инвеститори след вдигането през декември на антивирусния контрол, който блокира повечето пътувания в и от Китай.

Британската търговска камара в Китай обжалва през май за „по-голяма яснота“ относно ограниченията за данни в автомобилната и други индустрии.

Чуждестранните адвокатски кантори могат да управляват представителства в Китай, но юридическото представителство трябва да се извършва от китайски фирми , които са строго контролирани от управляващата партия. От 2012 г. адвокатите са задължени да положат клетва за лоялност към Комунистическата партия. Всяка фирма трябва да има партиен комитет.

„Присъствието на партията затруднява интегрирането на културите и управлението на чуждестранни и китайски фирми“, каза Джеймс Цимерман, партньор в пекинския офис на Perkins Coie и бивш председател на Американската търговска камара в Китай, в имейл.

„Според мен това е основната причина, поради която е несъвместимо да има истинско сливане между чуждестранна и китайска правна кантора“, каза Цимерман.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР