Глобална петиция в подкрепа на моряците е инициирана от морския

...
Глобална петиция в подкрепа на моряците е инициирана от морския
Коментари Харесай

Петиция за подкрепа на моряците по света започна от Варна

Глобална петиция в поддръжка на моряците е инициирана от морския дипломат на благосклонност към Международната морска организация /IMO/ к.д.п. Андриян Евтимов и се реализира с поддръжката на профилирани морски издания, оповестиха уредниците, съобщи Радио Варна.

Петицията стартира през днешния ден и още в първите минути е подкрепена от повече от 40 души.

Целта е да се притегли вниманието на необятната общност към проблемите на над 150 000 моряци, които с месеци не могат да се приберат от корабите или да се причислят към корабни екипажи поради пандемията от Covid-19. Има случаи на моряци, които са на кораби повече от 10 месеца.

Според основателите, документът би трябвало да бъде подписан онлайн от най-малко същия брой хора като блокираните от Covid-19 моряци, след което да се изпрати до държавните управления на страните-членки на IMO с апел за незабавни и незабавни ограничения за допускане напредването на морски лица.

Организаторите допълват, че все още дребен брой страни позволяват в техни пристанища да се сменят моряци от корабните екипажи, което има директно отрицателно влияние върху тяхното богатство, сигурността на корабоплаването и заплашва световните вериги на доставки. /chernomore.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР