GlobalFoundries, макар и американска, има пълното право да бъде считана

...
GlobalFoundries, макар и американска, има пълното право да бъде считана
Коментари Харесай

GlobalFoundries изисква равни привилегии от властите на Германия с TSMC

GlobalFoundries, въпреки и американска, има цялостното право да бъде считана за най-стария производител на немската полупроводникова промишленост, защото наследи предприятия от AMD покрай Дрезден, където и до през днешния ден създава полупроводникови съставни елементи. Желанието на немските управляващи да „ изпълнят с пари “ TSMC провокира заслужено неодобрение измежду представителите на GlobalFoundries.

Припомняме, че в Германия би трябвало да се появи дружество на TSMC, за чието създаване последната чака да похарчи до 10 милиарда евро, като половината от разноските ще бъдат покрити от локалните управляващи посредством дотации. Партньорите на TSMC, в това число Bosch, Infineon и NXP, също ще оказват помощ за финансирането на плана. Както отбелязва Tom’s Hardware базирайки се на немското издание Handelsblatt, представители на GlobalFoundries са изразили неодобрение от сходни преференции и ще подадат тъжба до Европейската комисия, в случай че самодейността на TSMC бъде разпространявана в оказания ѝ тип.

Според представители на GlobalFoundries, нейните предприятия в Германия през 25-те години на своето битие (включително и интервала на употребата им от страна на AMD) са получили доста по-малко финансова поддръжка от страната, в сравнение с е планувано да се даде на TSMC. Първо, GlobalFoundries твърди, че такава непропорционална поддръжка нарушава изискванията за почтена конкуренция. Второ, тя е смутена от обстоятелството, че TSMC ще притегли за реализацията на своя план в Германия три от най-големите клиенти на GlobalFoundries — европейските компании Bosch, Infineon и NXP. Веднага откакто TSMC публично записва подразделението си в Европа, което ще следи строителството, GlobalFoundries е подготвен да подаде тъжба до Европейската комисия за антиконкурентното държание на тайванската компания. Самата GlobalFoundries, припомняме, преди две години кроеше проекти за разширение на производството в Германия, само че беше принудена да работи с доста по-малки бюджети спрямо TSMC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР