Глоба от 1500 лева е наложена на оператора на русенското

...
Глоба от 1500 лева е наложена на оператора на русенското
Коментари Харесай

Операторът на сметището в Русе е глобен с 1500 лв. заради възникналия пожар

Глоба от 1500 лв. е наложена на оператора на русенското бунище за това, че е позволил да възникне пожарът на 3 ноември и по този метод е бил нечист въздухът на Русе. Този пожар стана мотив за митинги измежду русенци за чист въздух предходната събота.

Операторът на районното хранилище - компания „ Берос ООД “ е с наложена санкция от 1500 лв. от страна на общината, а настрана ще търпи административна глоба от Регионалната екоинспекция, чийто размер ще бъде избран по-късно.

Това стана ясно след поредност от инспекции на контролните органи след зародилия към 13.00 часа на 3 ноември пожар на сметището. Установено е, че палежът не е тенденциозен.

„ По наше мнение, повода за зародилия пожар е самозапалване на сметищния газ. Това не е единствено констатация на оператора, а и на способените органи, а точно Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", съобщи кметът на Русе Пламен Стоилов за БНР.

Като причина за разрастването на огъня обаче кметът дефинира неприятната работа на пожарникарите.

„ Има държавни институции, чието обвързване е да реагират в такива обстановки. Лично за мен те реагираха супер непрофесионално. Визирам пожарната “, сподели още Пламен Стоилов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР