Глен Джонсън обяви, че прекратява своята кариераБившият английски национал Глен

...
Глен Джонсън обяви, че прекратява своята кариераБившият английски национал Глен
Коментари Харесай

Глен Джонсън обяви, че прекратява своята кариера

Глен Джонсън разгласи, че приключва своята кариера
Бившият британски национал Глен Джонсън разгласи публично, че се отдръпна от професионалния футбол. 34-годишният състезател е без тим, откакто бе освободен от Стоук Сити в края на предишния сезон.,,Днес е денят, в който публично поставям завършек на кариерата си “, съобщи някогашният футболист на Челси и Ливърпул в предаването на Джим Уайт по talkSPORT.

,,Знаех още в средата на предишния сезон, че скоро ще се откажа. Винаги съм желал да се отдръпва на възраст, в която тялото ми към момента се усеща добре. Всеки състезател знае по кое време да спре. От психическа позиция, постоянно съм желал да приключа професионалната си кариера на по-млада възраст. Също по този начин не може да играеш по метода, по който си искаш да играеш на 34 “, приключи той.

Джонсън направи своя дебют за националния тим на Англия против Дания през ноември 2003 и изигра 54 мача за представителния отбор, като взе присъединяване в две Световни и едно Европейско шампионати. Той бе младеж на Уест Хем и изигра 15 мача във Висшата лига, преди да бъде закупен от Челси през сезон 2002/03. Джонсън завоюва Премиършип и Купата на Лигата по време на четиригодишния си престой на,,Стамфорд Бридж “. След това той се причисли към Портсмут през лятото на 2007 и имаше основна роля в спечелването на ФА Къп от страна на,,Помпи “.

През идващия сезон Джонсън бе избран за състезател на сезона в Англия и той мина в отбора на Ливърпул през 2009. Той прекара шест години на,,Анфийлд “, като изигра 200 мача за мърсисайдци и им оказа помощ да побеждават с Купата на Лигата през 2011/12. Джонсън напусна,,червените “ през лятото на 2015 и отиде в Стоук. Той изкара три сезона при,,гънчарите “, само че си потегли предишното лято след изпадането на тима в Чемпиъншип. Джонсън има 358 мача във Висшата лига за пет разнообразни отбора и означи 15 гола. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР