Главното управление на разузнаването (ГУР) при Министерството на отбраната на

...
Главното управление на разузнаването (ГУР) при Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Нова версия за смъртта на банкера Денис Киреев

Главното ръководство на разузнаването (ГУР) при Министерството на защитата на Украйна съобщи, че членът на украинската делегация по договарянията с Русия Денис Киреев е бил техен помощник и е умрял при осъществяване на специфична задача. Това оповестява украинската осведомителна организация УНИАН, представена от Епицентър.бг.

Съобщението бе оповестено на фейсбук страницата на ГУР и гласи: " По време на осъществяване на специфични задания починаха трима разузнавачи - сътрудници на Главното ръководство на разузнаването на Министерството на защитата на Украйна: Алексей Доля, Валерий Чибинеев и Денис Киреев. Те починаха, защитавайки Украйна ".

На 5 март украински медии оповестиха, че Киреев е бил погубен от Службата за сигурност на Украйна - СБУ, тъй като бил обвинен като съветски разузнавач и направил държавна измяна.

В интервала 2006-2008 година Киреев е бил зам.-генерален шеф на СКМ Финанс, след това работил в австрийската комапния GROUP SLAV AG Клюевых. От 2006 до 2012 година бил член на Надзорния съвет на Укрэксимбанк.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР