Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний не трябваше да

...
Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний не трябваше да
Коментари Харесай

Залужний отнесе сериозни критики от президентството на Украйна заради статия в Economist

" Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний не трябваше да оповестява на западните медии за ситуацията на фронта ". Това е декларирал заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Игор Жовква, представен от РИА Новости.

„ Ако бях боен, мисля, че последното нещо, което бих направил, би било да разясня за пресата, за необятната аудитория какво се случва на фронта, и какви други разновидности може да се случат “, подлага на критика генералът представителят на кабинета на Зеленски.

Жовква добави, че коментарът на Залужний е провокирала „ суматоха “ измежду западните сътрудници на Киев.

„ Получих позвъняване от началник на непознато посланичество, който съобщи паникьосан, че не знае какво да рапортува на своя водач. " Наистина ли сте в задънена улица? ", попита ме той. Това ли е резултатът, който искахме да реализираме с тази публикация? " - оплака се Жовква.

Статията на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, оповестена през седмицата в повдига доста въпроси измежду украинците. В нея се признава, че обстановката на фронта е стигнала до задънена улица. Той означи, че към този момент не се надява на пробив, макар че „ съгласно учебниците на НАТО “ украинските въоръжени сили към този момент би трябвало да са „ воювали “ в Крим.

Това даде мотив на Кремъл да разяснява изказванията на Залужний, изтъквайки че специфичната интервенция по отбрана на Донбас продължава поредно и всички нейни цели ще бъдат реализирани. Говорителят на президента Путин - Дмитрий Песков, отбелязваа, че колкото по-скоро Киев разбере, че няма изгледи за победа на бойното поле, толкоз по-бързо може да се позволи обстановката и толкоз по-скоро ще се открият някои вероятности за привършване на спора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР