Главно мюфтийство отново е завело иск да бъде признато правоприемството

...
Главно мюфтийство отново е завело иск да бъде признато правоприемството
Коментари Харесай

Главно мюфтийство не мирясва: Отново иска имотите на Карлово и на още 21 общини

Главно мюфтийство още веднъж е завело иск да бъде прието правоприемството на настоящето мюфтийство от съществуващите след Освобождението на България мюсюлмански вероизповедни общини. Искът е ориентиран съм страната - Министерски съвет. Претенциите са за парцели в 21 общини, измежду които и Карлово. „ Искът е неприемлив. Това е неуместно “, разяснява пред БЛИЦ кметът на подбалканския град доктор Емил Кабаиванов.

„ Утре ние ще изложим нашите правни причини “, изясни още градоначалникът. Той отива в съда дружно с юрист Тодор Димитров. Опитите на мюфтийството да бъде прието за приемник на парцелите на мюсюлманските вероизповедания след Освобождението не са от през вчерашния ден.

Припомняме, че преди време Карлово и страната се надигнаха да бранят Куршум джамия. Тогава Софийски градски съд отхвърли да признае първоприемство на Главна мюфтийство, Върховен касационен съд удостовери решението на магистратите. Сега опитите не престават. „ Вярвам и разгадавам на компетентността на българския съд. Надявам се на заслужено решение, в името на България “, сподели още кметът.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР