Главният секретар на МВР Петър Тодоров подаде оставка. Той направи

...
Главният секретар на МВР Петър Тодоров подаде оставка. Той направи
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Подавам оставка като главен секретар на МВР

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров подаде оставка. Той направи това в свое изказване пред медии. „ Мотивите да се желае моето премахване нямат никакво отношение към работата ми, а са в записа на едно партийно заседание, което реши тяхно Министерство на вътрешните работи да провежда изборите “, съобщи Тодоров.

Вътрешният министър с реакцията след отхвърли на президента да освободи от служба Петър Тодоров

По думите му професионалната оценка за свършеното от него и сътрудниците му са отчетите за активността на Министерство на вътрешните работи през 2022 година и през първото полугодие на 2023 година

За мен постът не е самоцел. Аз имам чест и достолепие – без тях няма по какъв начин да бъдеш същински чиновник на реда, добави той. По думите му претекстовете, с които Калин Стоянов е изискал оставката му нямат никакво съображение.

Това излиза наяве от документ, изпратен от президента до вътрешното министeрство

„ Обвиненията му бяха грозни, а опитът му да употребява гибелта на сътрудници за реализиране на конюнктурни цели – неподобаващ. Няма да ги оборвам един по един, тъй като бяха употребявани като мотив, не като причина. Категорично не искам да ставам част от опита за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи. Поголовната промяна на регионални шефове, посочили изключителни резултати в битката с пазаруването на гласове, демонстрира тъкмо това “, сподели още Петър Тодоров. 

„ Трябва да се разиска по какъв начин да се преструктурират службите, тъй че да няма бели петна в тяхната работа, каквито сега има “, сподели той

При встъпването си в служба Калин Стоянов съобщи на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, че е един от нас. Всеки ден от този момент потвърждава, че това не е правилно. Ако министърът в действителност беше останал правилен на Министерство на вътрешните работи, нямаше да нанася вреди върху системата под политически напън, съобщи Тодоров. 

„ Подавам оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи . Извървях целия си професионален път като служител на реда. Преминах през всички равнища, с цел да стигна до най-високото. Благодаря на хилядите почтени сътрудници, с които работихме през цялото това време. Вярвам, че ще продължат съзнателно да извършват отговорностите си. Аз обаче съм подложен в обстановка, в която не мога да го върша. Настоящото управление на Министерство на вътрешните работи няма воля да продължи битката за правда “, допълни Петър Тодоров.

Министърът на вътрешните работи през днешния ден внесе предложение за преустановяване на пълномощията на Петър Тодоров

Той благодари за доверието на президента, катко и за поддръжката и сподели, че всички негови сътрудници ще имат другар в негово лице.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР