Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров е разпоредил

...
Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров е разпоредил
Коментари Харесай

Катаджиите ще търсят сини лампи в неполицейски коли

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров е разпоредил в границите на пътния надзор и опазването на публичния ред полицейските екипи да обръщат особено внимание за непозволено съществуване на устройства за подаване на светлинен сигнал за специфичен режим на придвижване на коли, които нямат право на това, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

При открита нерегламентирана синя (или различен цвят) лампа катаджиите ще подхващат административни ограничения против водачите по член 175, алинея 1, т. 2 от Закона за придвижването по пътищата.

Заповедта е издадена по отношение на констатирането на зачестили случаи, при които тези устройства, планувани единствено за коли със специфичен режим на придвижване, се употребяват непозволено от разнообразни институции или физически лица.
 Съветник на Министерство на вътрешните работи шефа: И околните на рисковите водачи имат отговорност
Съветник на Министерство на вътрешните работи шефа: И околните на рисковите водачи имат отговорност

Трябва образование за придвижване по пътищата от детското столче

Припомняме, че в джипа на Георги Семерджиев, който в София късно вечерта на 5 юли,  подправени номера, синя лампа и полицейска палка. В колата беше открита и дрога. Самият Семерджиев, който избяга от мястото на случая, в несъответстващо положение. Оказа се, че той е имал и голям брой други нарушавания. Възникнаха и от страна на полицейски чиновници над Семерджиев. В отговор на публичното неодобрение след случая вътрешния министър в кабинета " Петков " Бойко Рашков подреди. След като поста бе стихотворец от наследника му в служебното държавно управление Иван Демерджиев , мярката бе допълнена и с против неизрядните водачи в страната. Сега към това се прибавя и новата наредба - деликатно да се поглежда дали има синя лампа в коли, които не са полицейски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР