Главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация

...
Главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация
Коментари Харесай

Министър Стоянов обвини косвено главния секретар на МВР за смъртта на шестима полицаи

„ Главният секретар на Министерство на вътрешните работи е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в ведомството, което е в директна връзка със гибелта на шестима чиновници при осъществяване на служебните им отговорности “.

Това съобщи на бринг вътрешният министър Калин Стоянов във връзка поисканата оставка на Петър Тодоров .

Той цитира данни, съгласно които в интервала от началото на 2021 до края на месец май 2023 година се следи доста нарастване на закононарушенията срещу личността и убийствата с особена свирепост . Като главен мотив за желаната оставка бе и казусът с Ангел Христов, който умря в България, откакто бе разгласен за интернационално търсене от Интерпол. По време на брифинга бе припомнем и случая с убития в Цалапица Димитър Малинов. 

Според Калин Стоянов Посочените случаи демонстрират, че са налице съществени пропуски в активността на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, което е съображение за преустановяване на неговите пълномощия.

Той се обърна и към президента Румен Радев , с който представители на кабинета влязоха в неприсъствен разговор по тематиката през миналата седмица, че ще одобри тежестта на гореизброените причини. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР