Главният режисьор на Азербайджанската държавна академична опера и балет Хафъз

...
Главният режисьор на Азербайджанската държавна академична опера и балет Хафъз
Коментари Харесай

Гост-режисьор поставя Аршин Мал Алан на кърджалийска сцена

Главният режисьор на Азербайджанската държавна академична опера и балет Хафъз Гулиев слага емблематично заглавие на кърджалийска сцена.  През новия сезон той ще работи със състав „ Кадрие Лятифова “ към Театрално-музикален център – Кърджали. Пиесата „ Аршин Мал Алан “ от Узеир Хаджибеков е любовна комедия, разказана с доста музика, песни и танци, като завършва с четири сватби и благополучен край.
      
„ Неслучайно избрахме това заглавие, то е емблематично в репертоарния ни плакат. „ Аршин Мал Алан “ е играна в сезон 1963-1964 година от кърджалийски артисти и ни е донесла една от най-престижните награди “, сподели шефът на ТМЦ-Кърджали Гълъб Бочуков.
        
Световноизвестният режисьор Хафъз Гулиев идва с подготвен вид за трупата в Кърджали. По думите на Гълъб Бочуков да се работи с режисьор от такава големина е голям  късмет. Гостуването се  реализира с поддръжката на изключителния и пълномощен дипломат на Република Азербайджан  у нас Наргиз Гурбанова.
      
Премиерата на спектакъла „ Аршин Мал Алан “ ще бъде на 18 март идната година, когато се отбелязва Деня „ Невруз “ (Нов ден), с който обичайно в Азербайджан се празнува пролетното равноденствие и пробуждането на природата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР