Главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров, по-известен като

Главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров, по-известен като ...

Чук-чук, фалитът е тук! Главният редактор на врачанския „Конкурент“ се хвана на втора работа, вестникът е пред спиране.

Главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров, по-известен като Гошо Синдика, е започнал втора работа, научи агенция BulNews.
От няколко седмици той пътува всеки ден до Мездра, където помага в информационното обслужване на кмета на общината Генади Събков. Това е световен прецедент, тъй като досега няма нито един главен редактор на каквато и да е медия да работи и на друго място заради допълнителни доходи. Постъпката на Гошо Синдика е поредната сериозна индикация за тежкото икономическо състояние на „Конкурент“.
Цялата ситуация е изключително странна, тъй като Гошо Синдика заминава до железничарския град всеки следобед по време, когато би трябвало да реди вестника за следващия ден. До там той пътува с ведомствената кола на изданието и ползва служебния лаптоп за лични цели.
На този етап не е ясно дали водещият се за собственик Димитър Николово от Горна Оряховица знае, че неговия главен редактор си докарва допълнителни доходи през работно време, използвайки ресурсите на изданието.
Това поведение на Гошо Синдика не е прецедент. Докато беше PR на театъра, той водеше преговори с BulNews и „Конкурент“ къде да започне работа и малко след това напусна храма на Мелпомена. Очевидно в момента ситуацията е същата - той потопи вестника и бърза да си подсигури нова работа за времето, когато изданието окончателно ще спре. А то наближава…

Източник: bulnews.bg