Главният редактор на най-големия германски таблоид Билд“ бе освободен от

...
Главният редактор на най-големия германски таблоид Билд“ бе освободен от
Коментари Харесай

Уволниха главния редактор на „Билд“ заради връзка със служителка

Главният редактор на най-големия немски таблоид „ Билд “ бе освободен от работа след изказвания, че е имал недопустимо за позицията и служебните си отговорности държание.

Топ редакторът Джулиан Райхелт е освободен неотложно от длъжност според изказване на медийния колос Axel Springer, който има вестника, а неотдавна и изданието „ Политико “.

Оттам означават, че е извършено вътрешно следствие и даже след неговото привършване през предходната пролет, Райхелт „ не е съумял да поддържа ясна граница сред персонални и професионални въпроси “, като в това отношение не е бил откровен с Борда на шефовете.

До освобождението се стигна след обява на „ Ню Йорк Таймс “, съгласно която през 2016 година Райхелт е имал връзка с жена младши чиновник. „ Ако схванат, че имам спекулация със стажант, ще изгубя работата си “, споделил той на дамата, която по-късно взема решение да опише за това пред следователи от адвокатска адвокатска фирма, наета от Axel Springer, с цел да изследва държанието на основния редактор на работното място. От медийния гигант отбелязаха, че поради „ следствия в пресата “ са добили нова информация за действията на Райхелт.

Преди това друга жена от вестника е подала тъжба за полов тормоз против издателя на „ Билд “. Връзката с младши служителя траяла, а през 2017 година той е нает на топ позицията в нюзрума. Впоследствие Райхелт ѝ дава различен пост, за който тя не се усеща подготвена, и двамата не престават да се срещат в хотели покрай постройката на Axel Springer.

„ Така се случва в „ Билд “. Тези, които спят с шефа, получават по-добра работа “, е коментирала дамата пред следователите.

След края на следствието от Axel Springer са взели решение, че чиновниците към този момент би трябвало да оповестяват за персонални взаимоотношения на работното място, които могат да доведат до спор на ползи.

На мястото на Райхелт идва Йоханес Бойе, който сега е основен редактор на „ Велт ам Зонтаг “, също благосъстоятелност на Axel Springer. Александра Вюрцбах остава основен редактор на „ Билд ам Зонтаг “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР