Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу

...
Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу
Коментари Харесай

Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан


Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специфичен контрол следствието против водача на ДОСТ Лютви Местан, обвинен за причиняване на злополука със починало 6-месечно бебе, оповестиха от прокуратурата.

До Цацаров са постъпили молби от потърпевшите родители на умрялото дете за реализиране на непрекъснат контрол върху следствието.

Главният прокурор разпореди на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжната прокуратура в Кърджали. Цацаров е решил, че досъдебното произвеждане се отличава с фактическа и правна трудност и е със засилен публичен интерес, защото обвиненият Местан е обществена персона, водач на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на потърпевшото дете, прецизираха от държавното обвиняване.

„ По делото следва да бъдат осъществени голям брой процесуално-следствени дейности и да бъде притеглен по-голям експертен и изчерпателен запас. Това постанова оказването на организационна помощ и цялостна поддръжка на наблюдаващите прокурори от Оперативна програма – Кърджали”, акцентират от прокуратурата.

Местан е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност поради пътния случай от 14 април, при който почина 6-месечно бебе, а родителите и другото им дете бяха ранени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР