Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на още двама депутати

...
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на още двама депутати
Коментари Харесай

Главният прокурор поиска имунитета на още двама депутати

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитета на още двама депутати – Манол Генов от Българска социалистическа партия и Димитър Гамишев от ГЕРБ, оповестиха от прокуратурата.

Генов е упрекнат за съучастничество в пазаруване на гласове в Асеновград на парламентарните избори тази година. Той и Николай Христев са предложили по 25 лева за глас на вота през март.

Събрани са доказателства и за това, че през месец март 2017 година в Асеновград, в съучастничество с основния проектант на града Константин Атанасов, като подстрекател Манол Генов съзнателно го склонил да извърши закононарушение, а точно да допусне реализирането на строителство без изискуемото координиране на плановата документи.

Става въпрос за аграрен парцел, попадащ в предпазена територия за запазване на културно завещание – охранителна зона на колективен монумент на културата " Метошка махала ".

Имунитетът на Димитър Гамишев от ГЕРБ е пожелан поради причиняване гибелта на пешеходец при шофиране с превишена скорост в Благоевградска област.

Той обаче е упрекнат за това, че на 27 ноември 2014 година е предизвикал злополука в благоевградското село Копривлен. Депутатът е блъснал пресичащия пътното платно от ляво на дясно по посока на придвижването му пешеходец – И. Г. Ж. от село Копривлен, като предизвикал гибелта му.

Така броят на депутатите, на които Цацаров е изискал имунитета, набъбна на шест.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР