Главният прокурор Сотир Цацаров поиска антикорупционната комисия да изясни ситуацията

...
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска антикорупционната комисия да изясни ситуацията
Коментари Харесай

Проверката на финансите на финансовия министър

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска антикорупционната комисия да обясни обстановката към жилището на финансовия министър Владислав Горанов. То му е предоставено гратис от български предприемач. Проверява се има ли нарушаване на закона, предава NOVA.

В отговор финансовият министър съобщи, че не се тормози и че апартаментът му бил заявен и е на кръстника му.

Позволете ми аз да си ръководя бита както намеря за добре ”, сподели пред публицисти Горанов.

Дали ръководи бита си добре ще взема решение антикорупционната комисия. По повеля на основния прокурор. А Горанов публично записал парцела си в декларация - не бил в спор на ползи. Проверката съгласно него била естествена. Той съобщи, че никой не бил предпазен и не трябва да бъде предпазен.

В телевизионно изявление се заприказва, че жилището му е предоставено от предприемач. Главният прокурор подреди антикорупционната комисия да ревизира дали финансовият министър е употребявал служебното си състояние и дали нелегално е заречен или получил облаги.

В Парламента Горанов изясни, че връзка с предприемачи нямал.

„ Твърдо декларирам, че този неподвижен парцел няма нищо общо с фамилия Домусчиеви, с техния бизнес и техните собствености. Този апартамент ми е възложен за прилагане през 2012-та от непосредствен мой родственик, кръстник на двете ми деца и на мен. И то индивида го познавам от повече от 20 години ”, изясни Владислав Горанов.

Кръстникът на Горанов нямал общо с бизнеса на Домусчиеви - изясни за NOVA и Георги Домусчиев. Да, занимавал се с парцели, само че преди години. Никога обаче с наеми. Никога и с министър Горанов.

„ Ние безплатно на никой апартамент не сме дали, не на Горанов - на никой не сме дали! А при какви условия живее в комплекса - не го знам и не е мой проблем. Комплексът е издигнат от наша компания, която ние притежаваме, оттова нататък той е 100% разпродаден, приказваме за жилищната част ”, изясни Георги Домусчиев.

Зад тематиката къде живее, по какъв начин и за какво, финансовият министър не изключи политическа офанзива.

„ Не знам за какво се появява тъкмо в този момент, в случай, че за никой не е загадка, че от 2012-та година пребивавам там ”, сподели финансовият министър.

А политиците оставиха инспекцията на проверяващите. Даже едвам бяха разбрали.

„ Крайно време е някой и него да го ревизира за нещо, тъй че - приветстваме сходни дейности ”, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Всеки един може да бъде проверяван. Разговарям с сътрудниците, само че не ги запитвам в персоналните им моменти какво вършат, с кого си лягат и къде живеят ”, разяснява и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В формалната декларация за имуществото на Владислав Горанов, с изключение на безвъзмездният апартамент, са записани още три жилища в София - две - на половина негови - добити със заем и по време на брака му. И трето - дарено от родителите му.

Къде, за какво и против какъв брой пари живее финансовият министър Владислав Горанов се разисква от 2015-та година, когато тематиката беше повдигната след медийни изявления.

Днес реакцията на прокуратурата идва след изявление на Сотир Цацаров в " Шоуто на Слави ", след въпрос знае ли, че финансовият министър живее без наем в апартамент, възложен му от предприемач. Интервюто отключи и тематиката излиза ли концесионерът Юлен отвън разрешените му територии в Пирин.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР