Главният прокурор Сотир Цацаров пак обеща да направи изцяло публични

...
Главният прокурор Сотир Цацаров пак обеща да направи изцяло публични
Коментари Харесай

Цацаров пак обеща да изчисти публично стара имотна сделка

Главният прокурор Сотир Цацаров отново даде обещание да направи напълно обществени документите за имотна договорка, подписана през 2007 година. Става дума за закупуването на апартамент в Пловдив от компанията " Калисто-Мати " за 21 120 евро.

Жилището е с 55 кв. метра застроена повърхност, състоящ се от дневна с кухня, спалня, баня с тоалетна и тераса, като е в приключена в недодялан градеж жилищна постройка. Данъчната оценка на парцела - апартамент с маза, тогава е била 25 389 лв..

За договорката се разбра от обява в уеб страницата " Биволъ " през 2012 година, до момента в който Цацаров беше претендент за основен прокурор. Тогава в Имотния указател фигурираше информация, че апартаментът е бил дарен от компанията на семейство Цацарови. По-късно Агенцията по вписванията редактира данните, записвайки, че става дума за покупко-продажба. Обяснението за " дарението " бе позволена техническа неточност.

Преди седем години Етичната комисия на Висшия правосъден съвет не откри нарушавания на Цацаров. Тогава не бе открит проблем и със симулативната договорка за продажба на овощна градина, осъществена от брачната половинка на Цацаров – нотариус Меглена Цацарова.

Сега информацията за покупката на жилището е било изцяло изтрита от Имотния указател, евентуално при тридневната " профилактика " на системата, която бе извършена в края на предходната седмица. За изтриването на данните заяви още веднъж " Биволъ "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР