Главният прокурор Сотир Цацаров обяви в „Шоуто на Слави”, че

...
Главният прокурор Сотир Цацаров обяви в „Шоуто на Слави”, че
Коментари Харесай

Симеонов: Не може един гологлав чалгар да се изживява като съдия


Главният прокурор Сотир Цацаров разгласи в „ Шоуто на Слави”, че има досъдебно произвеждане за повишени цени за градежа на оградата по границата. Това станало след отчет на ДАНС.
Бившият вицепремиер Валери Симеонов през днешния ден разяснява тематиката в Народното събрание: „ Трябва да ви кажа, че ДАНС не е институцията, която може да дефинира дали има закононарушение или не. Аз също съм контактувал с ДАНС и би трябвало да ви кажа, че нямам доста високо мнение за работата на ДАНС. И още нещо, въпреки всичко, не може един гологлав чалгар да се изживява като арбитър в България и да раздава присъди. И това също го имайте предвид”.
След въпрос дали гологлавият чалгар е Слави Трифонов, Симеонов отговори: „ А, не съм споделил Слави Трифонов”, прецизира Флагман.бг.
Валери Симеонов изясни, че не се тормози от инспекцията на прокуратурата. Лидерът на НФСБ сподели, че е идеолог на оградата, само че „ не и монтажник, не и регионален управител”.
Симеонов напомни, че регионалните шефове са тези, които подписват контракти с възлагане. Той изясни, че „ тогава ни бяха нападнали големи тълпи бежанци” и по тази причина са предложили в предходния парламент оградата да се строи при непосредствено договаряне, тъй като по този начин се икономисва време. Работа на прокуратурата било да ревизира дали има неизгодни контракти и злоупотреби.
„ Аз, доколкото съм имал контакти с регионалните шефове, не видях такова нещо. Не съм проверявал в детайли, само че считам, че хората са си свършили работата. Говоря за тези регионални шефове, които бяха при предното ръководство на ГЕРБ, в 43-ото Народно заседание, и в този момент, защото завършването на оградата стана в първите месеци на 2017-та година (сегашния мандат).
” Валери Симеонов нямал информация за разминаване в цените. Той открил, че на доста места даже е издигнато повече, в сравнение с е предоставено. Бившият вицепремиер сподели и че не е виждал отчета на ДАНС, открил повишените цени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР