Главният прокурор Сотир Цацаров направи анализ, в който се съдържаше

...
Главният прокурор Сотир Цацаров направи анализ, в който се съдържаше
Коментари Харесай

Цацаров за "Икономическа полиция": Бог високо, цар далеко

Главният прокурор Сотир Цацаров направи разбор, в който се съдържаше и оценка за работата на полицията, като в " класацията " преди всичко е ГДБОП, с които прокуратурата " регистрира положително взаимоотношение ", а в дъното е " Икономическа полиция ", за която Цацаров сподели, че е изпаднала в заспалост и бездънен сън.

Това се случи на Националното заседание на Министерство на вътрешните работи, на което присъстваше и министър председателят Бойко Борисов. Цацаров нееднократно е подлагал на критика работата на вътрешното министерство.

" По отношение на националните служби – отчитаме положително взаимоотношение с ГДБОП. Има усъвършенстван разговор със профилираната прокуратура. По отношение на Национална полиция бих споделил същото, с едно изключение. " Икономическа полиция " е в положение на цялостно заспиване и мъртвило. В цялостна заспалост ", съобщи Цацаров на съвещанието.

После пред публицисти той съобщи: " Когато не работиш, не си подложен на критика за нищо, не си забелязван, медиите нямат този интерес към теб. В последна сметка и началниците нямат този интерес към теб. То по този начин е във всяка система. Не подлагам на критика единствено " Икономическа полиция ". Същите рецензии съм ги споделил и на сътрудниците си прокурори. Има териториални региони, има прокуратури, където общо взето е същият бездънен сън. Просто е по-удобно по този начин – Бог високо, цар надалеч ", сподели още Цацаров.

По думите му работата на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи може да бъде разграничена на две групи. " Едната е работещи и другата – тихи дирекции. Това положение е такова, каквото е и в териториалните дирекции на ДАНС, и в териториалните прокуратури ".

Като положителни образци, той даде градовете Бургас, София и Пловдив, където се работи добре. " Има райони в страната, в които се избира тишината, тъй като по този начин е по-удобно. Съществуват умерено ", добави основният прокурор.

Задача номер едно, по думите на основния прокурор, е оправянето с корупцията. " Задача номер две е противодействието на контрабандата. Резултати могат да се реализиран, стига да има воля. Не разделям типичните престъпни закононарушения на огромни и дребни. Убийството е вест за народен екран, само че за естествения български жител е закононарушение ", счита още Цацаров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР