Главният прокурор Сотир Цацаров да прекрати дейността на Българския хелзинкски

...
Главният прокурор Сотир Цацаров да прекрати дейността на Българския хелзинкски
Коментари Харесай

ВМРО иска главният прокурор да забрани БХК

Главният прокурор Сотир Цацаров да приключи активността на Българския хелзинкски комитет (БХК) поради неприемлива интервенция в правосъдната система на България. Това желаеха от Вътрешна македонска революционна организация в писмо до прокуратурата, публикувано и до медиите.

Заместник-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки и депутатът Александър Сиди са внесли сигнал до основния прокурор с искане регистрацията на БХК да бъде прекъсната.

В сигнала се твърди, че БХК по директен и индиректен метод оказва напън върху българските магистрати и прави противоконституционна, незаконна, неморална и намерено антибългарска активност.

Като най-скандалната активност от Вътрешна македонска революционна организация дефинират организирането на семинари за съдии, прокурори и следователи, част от които по-късно вземат решение орисите на потвърдени нарушители.

Калин Ангелов: БХК не е главният фактор за освобождението на Джок Полфрийман

" Именно подобен е и казусът с Джок Полфрийман, на който Сдружението оказва поддръжка, изразяваща се в правни и в действителност дейности. С тези свои действия Сдружение " Български хелзинкски комитет " по заобиколен метод нарушава правилото на безпристрастност на част от магистратите ", се показва в претекстовете на настояването до основния прокурор.

От партията напомнят, че през 2013 година Сдружение " Български хелзинкски комитет " е наградило арбитър Калин Калпакчиев като подгласник в класацията за човек на годината и се акцентира, че за същата тази премия през 2015 година е номинирано и лицето Джок Полфрийман.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР