Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на зам.-председателя на парламента

...
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на зам.-председателя на парламента
Коментари Харесай

Цацаров пак иска имунитета на Марешки, този път за рекет на аптеки

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитета на зам.-председателя на Народното събрание и водач на Воля Веселин Марешки, както и на още двама депутати от партията, поради закани към притежатели на аптеки, съобщи Нова телевизия.

Исканията се основават на доказателства от следствие на Окръжна прокуратура – Варна, формирано на 12.12.2014 година за изнудване.

Това е второро искане за събаряне имунитета на Марешки, първото беше за нахлуване и лека телесна щета против общински консултант от Варна.

Разследващите са събрали доказателства, че от есента на 2012 година до края на 2015 година в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София, Марешки е заплашил 7 притежатели на аптеки с увреждане на имущество и други незаконни дейности с тежки последствия за тях.

Целта му е била да принуди притежателите на аптеките да трансферират дружествени дялове от ръководените от тях сдружения на сдружения, благосъстоятелност или следени от Веселин Марешки или прекратят комерсиалната си активност, показват от обвиняването.

В някои случаи задачата му е била да принуди притежателите на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия медикаменти от неговия склад за лекарствени артикули.

Доказателствата сочат, че Марешки е заплашвал притежателите на аптеки, че посредством целеустремен административен напън – посредством осъществяване на тенденциозни инспекции от негови доближени чиновници от Изпълнителната организация по медикаментите и посредством нелоялни търговски практики, ще докара до банкрут комерсиалните им сдружения и ще ги принуди да преустановят активността си.

От прокуратурата оповестиха, че в четири от случаите той е работил самичък, в два от случаите - дружно с депутата от ВОЛЯ Пламен Христов, а в един от случаите – дружно с Пламен Христов и депутата от ВОЛЯ Кръстина Таскова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР