Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън започна разследване срещу доставчика

...
Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън започна разследване срещу доставчика
Коментари Харесай

Главният прокурор на Тексас започна разследване срещу доставчик на Boeing

Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън стартира следствие против доставчика на Boeing Spirit AeroSystems, заяви Ройтерс. Разследването е концентрирано върху доставени от компанията елементи от фюзелажа на Boeing 737 MAX с " явни индустриални недостатъци, които са довели до голям брой тревожни или рискови произшествия, някои от които са се случили във въздуха ". Прокуратурата в Тексас към този момент е изискала от Spirit AeroSystems документи, свързани с тези индустриални недостатъци.

Проблемите сред Boeing и Spirit AeroSystems породиха след случай при започване на януари, когато на аероплан 737 MAX 9 на Alaska Airlines падна тапата на люка за спешния излаз, което докара до разхерметизиране на кабината. По-късно стана ясно, че доста самолети Boeing 737 са имали погрешно инсталирани капаци на люковете. Беше открито, че самолетите имат и други проблеми с фюзелажа, прецизират международни медии.

Освен това Федералната авиационна администрация (FAA) откри десетки нередности в индустриалните процеси на 737 MAX - както в самия Boeing, по този начин и в Spirit AeroSystems. По-рано тази седмица Boeing разгласи оставката на основния изпълнителен шеф Дейвид Калхун и на няколко други висши ръководители на компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР