Главният прокурор на Тексас категорично отхвърли искането на администрацията на

...
Главният прокурор на Тексас категорично отхвърли искането на администрацията на
Коментари Харесай

Напрежението расте! Прокурорът на Тексас отказва на федералните пълен достъп до границата

Главният прокурор на Тексас изрично отхвърли настояването на администрацията на Байдън да даде на федералните имиграционни чиновници цялостен достъп до парк по южната граница, който Националната армия на щата е отделила с бодлива тел, ограда и бойци, съобщи CBS News, представена от " Фокус "

В продължение на три седмици федералното държавно управление и Тексас се сблъскваха по въпроса за Шелби парк - публичен парк, благосъстоятелност на града в граничния град Игъл Пас, който в миналото е бил оживена зона за нелегално прекосяване на мигранти.

Войници от Националната армия на Тексас, изпратени от губернатора Грег Абът, поеха контрола над парка Шелби по-рано през януари и от този момент не разрешават на сътрудниците на Гранична полиция да обработват мигранти в региона, който в миналото е служил като спонтанен пункт за задържане на мигранти за федералната организация.

Министерството на вътрешната сигурност, което управлява Граничния патрул, е дало на основния прокурор на Тексас Кен Пакстън период до петък да съобщи, че щатът ще отстъпи и ще допусне федералните сътрудници в Шелби Парк. Пакстън обаче отхвърли това искане, заявявайки, че държавните чиновници на Тексас няма да разрешат на Министерството на вътрешните работи да трансформира региона в " импровизирано и нелегално пристанище за влизане ".

" С актуалното настояването Ви се отхвърля ", написа Пакстън в писмото си.

Вътре в парка Шелби тексаски гвардейци слагат бариери, с цел да попречват прекосяването на мигрантите, които се надяват да преминат незаконно в Съединени американски щати, и им дават инструкции да се върнат в Мексико през Рио Гранде.

Тексаският департамент за социална сигурност също по този начин неотдавна стартира да арестува някои възрастни мигранти, които влизат в парка, по обвинявания за държавно закононарушение в нарушаване.

Пакстън даде обещание да продължи " напъните на Тексас да отбрани южната си граница против всяко изпитание на администрацията на Байдън да подкопае конституционното право на щата на самоотбрана ".

Макар че Върховният съд не се е произнесъл по въпроса за конфискуването на парка Шелби в Тексас, този спор може да бъде прегледан и във федерален съд, в случай че администрацията на Байдън заведе дело против щата по този въпрос.

Макар Белият дом да назова политиката му нечовечна и контрапродуктивна, Абът твърди, че пази щата си от " настъпление ", а дейностите му в Ийгъл Пас получиха поддръжката на други губернатори републиканци от цялата страна.

Според публични държавни данни, оповестени в петък, през предишния месец американските чиновници са обработили над 302 000 мигранти на и сред входните пристанища по южната граница - исторически най-много, който разрушава всички предходни върхове.
Оттогава противозаконните прекосявания на границата внезапно понижиха - наклонност, която американските чиновници изясняват с нарасналото използване на мексиканските имиграционни закони и историческото мъртвило след празниците.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР